OYSin uusi B-rakennus on valmistunut – avataan potilaille loppuvuodesta

OYSin uusi B-rakennus on nyt valmistunut. Laajan uudistushankkeen ensimmäinen vaihe on nyt valmis, kun myös A-rakennus valmistui muutama viikko sitten. Kuva: Pohde

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun yliopistollisen sairaalan uusi B-rakennus on valmistunut. Ensimmäiset potilaat toukokuussa valmistuneisiin A- ja B-rakennuksiin on tarkoitus ottaa vastaan ensi syksynä.

OYSin uusi B-rakennus luovutettiin rakentamisesta vastaavalta allianssilta hyvinvointialue Pohteelle tällä viikolla. Potilaita voidaan ottaa vastaan uudessa rakennuksessa arviolta loka-marraskuussa.

”Sairaalan henkilökunta on voinut käynnistää oman käyttöönottovaiheensa jo ennen varsinaista luovutusta, eli tiloja esimerkiksi kalustetaan ja varustetaan potilastoiminnan alkamista silmällä pitäen. Myös henkilökunnan koulutukset ja toimintojen simulointi ovat jo kovassa vauhdissa”, OYS 2030 -ohjelmajohtaja Kari-Pekka Tampio kertoo Pohteen tiedotteessa.

B-rakennuksen myötä sairaalakampukselle saadaan uudet tilat esimerkiksi päivystykselle sekä teho- ja leikkaustoiminnalle. Lisäksi rakennukseen sijoittuu uudella tavalla sydänsairauksien hoidon samoihin tiloihin kokoava sydänkeskus sekä eri erikoisalojen vuodeosastoja.

”Kuuma sairaala”

Yhdessä viereisen, myös vastikään valmistuneen A-rakennuksen kanssa talot muodostavat niin sanotun kuuman sairaalan, eli tilat sellaisille sairaalan toiminnoille, joiden täytyy toimia vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä.

Osana B-rakennuksen hanketta sairaalan yhteyteen rakennettiin myös maanalaista pysäköintitilaa 260 autopaikalle. Pysäköintihallista on suora hissiyhteys niin A- kuin B-talossakin sijaitseviin palveluihin.

OYS 2030 on laaja uudistamisohjelma, jonka myötä Oulun yliopistollisen sairaalan toiminta ja tilat uudistetaan vastaamaan tulevaisuuden erikoissairaanhoidon haasteisiin. Uudistamisohjelman ensimmäisessä vaiheessa toteutettujen A- ja B-rakennuksen jälkeen vuorossa on toinen vaihe, jossa C-rakennus on nyt kehitysvaiheessa ja F-rakennus jo rakenteilla.