Oulun matkailu jatkoi kasvuaan vuonna 2022 – kaikkien yöpymisten määrä kasvoi noin yhdeksän prosenttia

”Panostamme tämän vuoden aikana matkailumarkkinoinnissa muun muassa Ruotsiin, Norjaan ja Saksaan”, kertoo Oulun Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari. Kuva: Sanna Krook

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Maksullisessa majoituksessa kirjattiin yhteensä 735 000 yöpymistä Oulussa tammi-joulukuun 2022 välisenä aikana. Oulun lentokentän matkustajamäärä oli yhteensä 632 000 matkustajaa, joka yli kaksinkertaistui edellisvuodesta. Oulun lentokentälle saapui yhteensä 311 000 matkailijaa, joten lentomatkustajien saapumiset yli kaksinkertaistuivat.

Myös kansainvälisen matkailun elpyminen näkyi Oulussa. Kansainvälisten matkailijoiden yöpymiset yli kaksinkertaistuivat viime vuoden aikana.

Euromääräinen majoitusmyynti ylitti jo vuoden 2019 tason Oulussa nousten 41,6 miljoonaan euroon vuonna 2022. Tämä siitä huolimatta, että hotellikapasiteettia oli tarjolla vähemmän kuin vuonna 2019.

Panostusta kaukomaillekin

Majoituksen keskimääräinen huonekäyttöäaste oli Oulussa hyvällä tasolla, keskimäärin 62 prosenttia koko vuoden ajalla. Oulun matkailijoista 59 prosenttia oli vapaa-ajan yöpyjiä, 41 prosenttia työmatkalla.

”Vaikka matkailijamäärät eivät ole vielä täysin palautuneet vuoden 2019 tasolle, on erittäin positiivista, että euromääräisesti matkailumyynti on jo lähes elpynyt. Ulkomaisten matkailijoiden palaamisella on tähän suuri vaikutus, sillä he käyttävät tyypillisesti enemmän euroja matkansa aikana kuin kotimaiset matkailijat”, kertoo Oulun Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari.

”Panostamme tämän vuoden aikana matkailumarkkinoinnissa Ruotsin, Norjan ja Saksan markkinoiden lisäksi myös muutamaan kaukomarkkinaan, joilta on kasvavaa kiinnostusta Suomeen matkailumaana. Lisäksi teemme aktiivisesti työtä suorien lentoyhteyksien saamiseksi Euroopan lentokentiltä Ouluun”, Kivisaari jatkaa.

Oulun Matkailu Oy on vuonna 2010 perustettu seudullinen matkailun yhteismarkkinointiyhtiö. Visit Oulu on Oulun matkailun markkinointinimi ja Pohjolan rengastie on koko seudun matkailupalelut esille tuova rengasreitti. Oulun seutu kattaa seuraavat matkailualueet: Oulu, Syöte, Rokua Geopark, Kalajoki, Raahe, Liminka, Hailuoto, Kempele ja Ii.