Oulun ja Pohjolan rengastien majoitusmyynti ja kansainvälisten matkailijoiden määrä nousussa

Pohjoisen kaunis luonto vetää matkailijoita. Kuva: VisitOulu

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun ja Pohjolan rengastien matkailun positiiviset uutiset jatkuvat. Huhtikuussa rekisteröity majoitusmyynti Oulussa oli 3,4 miljoonaa euroa, mikä merkitsee 16 prosentin kasvua edellisvuoteen verrattuna. Pohjolan rengastien alueella majoitusmyynti kasvoi vastaavasti kuusi prosenttia.

Kokonaisuutena Oulun kansainvälinen matkailu kasvoi huhtikuussa 27 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Etenkin Yhdysvalloista ja Saksasta saapuneiden matkailijoiden määrä on noussut merkittävästi.

Lentoyhteyksien puutteellisuus näkyy matkailutilastoissa edelleen: lentokentälle saapuneiden matkustajien määrä on viime vuotta pienempi, mutta vastaavasti junamatkustus Ouluun on lisääntynyt.

“Kansainvälisiä matkustajia saapui lentäen jopa 23 prosenttia vähemmän kuin aikaisemmin, mutta Oulun kansainvälisessä matkailussa saksalaisten määrä kasvoi 53 prosenttia. Finnairin lentojen viime hetken saatavuuden haasteet ja hinnoittelu ovat vaikuttaneet matkustajamääriin, ja yhä useammat matkailijat saapuvatkin Ouluun junalla”, kommentoi Oulun Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari.