Oulu liittyy kaupunkien Fab City -yhteistyöverkostoon Pohjoismaiden pioneerina

Oulun kaupungin Fab Labit sijaitsevat Hintan, Ylikiimingin ja Yli-Iin kouluilla sekä BusinessAseman tiloissa. Kuva: BusinessOulu

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Fab City -verkostoon kuuluu 49 kaupunkia 21 eri maasta. Verkoston jäseniä ovat muun muassa Amsterdam, Barcelona ja Pariisi. Fab City -verkoston tavoitteena on kestävämmän ja innovatiivisemman yrittäjyyden saavuttaminen, kiertotalouden kehittäminen, elinikäisen oppimisen mahdollisuus kaikille kansalaisryhmille sekä hiilineutraali tulevaisuus. Verkosto tarjoaa jäsenilleen kumppanuuksia, työkaluja, koulutusohjelmia, resursseja ja näkyvyyttä Fab City -teemassa globaalisti.

Fab City -verkoston synnyn taustalla on kansainvälinen Fab Lab -konsepti. Fab Labit ovat digitaalisen valmistuksen työskentelytiloja ja prototyyppilaboratorioita, joissa voi tehdä melkein mitä vain. Käytettävissä ovat esimerksiksi laser- ja vinyylileikkurit, 3D-tulostimia, jyrsimiä ja ompelukoneita. Fab Labit ovat avoinna kaikille maksutta viikoittain.

Viisi Fab Labia Oulussa

Oulussa Fab Lab -toimintaa on Oulun kaupungilla ja Oulun yliopistolla. Oulun kaupungin Fab Labit sijaitsevat Hintan, Ylikiimingin ja Yli-Iin kouluilla sekä BusinessAseman tiloissa. Oulun yliopistolla toimii yksi Fab Lab. Koulujen ja päiväkotien Makerspace-tilat, Steam-verkosto ja Kestävän tulevaisuuden opinvirta tukevat kokonaisuutta. Lisäksi Oulun kaupunginkirjaston Digiverstas on avoin kaikille kaupunkilaisille.

Kouluissa Fab Lab -toiminnan kohderyhmää ovat eri-ikäiset lapset ja nuoret sekä lähialueiden asukkaat. BusinessAsemalla kohderyhmänä ovat yritykset ja työnhakijat.

Fab City -verkostoa koskeva, kaikille avoin sidosryhmätilaisuus järjestetään Oulun BusinessAsemalla keskiviikkona 24.5.2023 klo 12.30–15.30.