Nokian uusi kampus Linnanmaalla nousi jo harjakorkeuteen

Nokian uusien toimitilojen rakennustyöt Linnanmaalla ovat edenneet suunnitellusti. Kuva: Nokia

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Nokian uuden kampuksen rakentaminen Oulun Linnanmaalla on edennyt aikataulun mukaisesti. Työmaalla vietettiin torstaina harjannostajaisia, ja Nokia on tarkoitus muuttaa uusiin toimitiloihin ensi vuoden aikana.

Nokian uuden kampuksen rakennustyöt aloitettiin vuonna 2022. Linnanmaa-Ritaharjun alueella sijaitseviin toimitiloihin tulee yrityksen tutkimus-, tuotekehitys-, toimisto- ja tuotantotiloja. Tontin pinta-ala on noin 91 000 neliömetriä ja toimitilojen pinta-ala noin 55 000 neliömetriä.

“Uusi kampus on valmistuessaan yksi maailman suurimmista ja edistyneimmistä radioteknologian tutkimus- ja tuotekehityskeskuksista. Älykampus luo meille entistäkin paremmat mahdollisuudet kehittää tulevaisuuden teknologioita, kuten 6G:tä, täällä Oulussa”, sanoo Oulun-yksikön johtaja Jarkko Pyykkönen Nokian tiedotteessa.

Merkittävä investointi

Oulun vs. kaupunginjohtaja Ari Alatossava totesi harjannostajaisissa, että Nokian investointipäätös on ollut kaupungille erittäin merkittävä asia.

”Vielä merkittävämpi se on Suomelle ja Euroopalle. Olemme ylpeitä siitä, että globaalisti toimiva yritys haluaa investoida juuri Ouluun”, Alatossava totesi.

YIT:n projektinjohtaja Pekka Hartikainen kertoi, että hanke on edennyt kaikilta osin sovitussa aikataulussa ja se valmistuu vuoden 2025 aikana.

Nokian uusissa toimitiloissa yhdistyvät korkea teknologia sekä kestävä kehitys, ja niiden suunnittelussa on huomioitu tulevaisuuden joustavat työtavat. Uusi kampus koostuu kahdesta osasta, jossa toimisto-osaan kuuluu kahdeksan kerrosta muuntojoustavaa tilaa uuden ajan toimistotyöhön. Teollisuusosan keskiössä on muuntojoustava tuotekehityslaboratorio ja tuotantoalue, jonka halkaisee lasikattoinen sisäkatu.

Hankkeen rakennuttaa Nokia, rakentaja on YIT ja pääarkkitehti Arkkitehtitoimisto ALA. Hankkeen rahoituksesta vastaa LCN Capital Partners.

Lue myös