Myisitkö yrityksesi kiinnostuneelle ostajalle – nyt on markkinat Oulussakin

Pohjois-Pohjanmaan Yritysmarkkinat järjestetään BusinessAsemalla, jossa tilaisuutta suunnittelivat Jarmo Siipola, Tuija Aitto-oja, Riku Huhta, Sari Kauppila ja Paula Pihlajamaa. Kuva: Matleena Muotkavaara

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Ostajien ja myyjien lisäksi paikalla on rahoittajia ja asiantuntijoita, joilta saa neuvoja ja apua yrityskauppaan sekä liiketoimintaan liittyvissä asioissa. Tavoitteena on verkostoitua ja luoda kontakteja, joiden kanssa asiointi sujuu luontevasti tapahtuman jälkeenkin.

Varsinaiset yrityskaupat syntyvät, kun myytävä yritys ja uusi yrittäjä löytävät toisensa ja käytännön asiat loksahtavat kohdilleen.

”Tapahtumasta halutaan tehdä sellainen, että myös vasta yritystoimintaa suunnitteleva tai vielä yrityksensä myymistä pohtiva henkilö voi tulla mukaan tunnustelemaan mahdollisuuksia. Jokainen osallistuja sitoutuu luottamukselliseen tapaamiseen, jotta asioista voidaan keskustella turvallisesti”, kertoo kehittämispäällikkö Paula Pihlajamaa Pohjois-Pohjanmaan yrittäjistä.

Suora tie yrittäjäksi

Yrittäjäksi aikovalle valmiin yrityksen ja kannattavan liiketoiminnan ostaminen on helppo tie, etenkin jos saa alkuun tukea entiseltä yrittäjältä.

”Yritysmarkkinoilla myytävistä yrityksistä suurimman osan omistaja on itse paikalla kertomassa myyntikohteesta – ostaja saa siis ensikäden tietoa ja voi esittää suoraan tarkentavia kysymyksiä”, yritysneuvoja Jarmo Siipola Oulun seudun Uusyrityskeskuksesta hoksauttaa.

”Erilaisiin myytäviin kohteisiin kannattaa tutustua tarkkaan ennen yritysostoa, ja nyt siihen on erinomainen tilaisuus. Tapahtuma tarjoaa myös paljon käytännön tietoa ja tutustuttaa erilaisiin asiantuntijapalveluihin, joista hyötyvät yrityskaupan molemmat osapuolet.”

Jatkoa suunnitteilla

Yritysmarkkinoiden ostokohteet edustavat eri kokoluokkia ja toimialoja, esimerkiksi teollisuutta, kauppaa ja palveluja. Sekä myyjille että ostajille tarjotaan mahdollisuus esittäytyä, jonka jälkeen käydään kahdenkeskiset keskustelut.

Verkostoilla on väliä myös silloin, kun on myymässä yritystä. Yritysmarkkinoilla asioidaan suoraan liiketoiminnasta kiinnostuneiden kanssa.

”Omistajanvaihdosprosessi kannattaa aina aloittaa ajoissa. Tässä tilaisuudessa ostajat ovat paikalla, joten myös niin sanotusti hiljaisessa myynnissä olevaa yritystä kannattaa tulla esittelemään paikan päälle”, Siipola korostaa.

Pohjos-Pohjanmaan Yritysmarkkinoista on tarkoitus tehdä vuosittainen tapahtuma, jossa ostajat, myyjät ja yritystoiminnan asiantuntijat kohtaavat. Markkinoiden toteuttamisesta vastaavat Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät, Oulun seudun Uusyrityskeskus ja BusinessOulu.

Ilmoittautuminen on auki osoitteessa ppyritysmarkkinat.fi, josta löytyy myös tapahtuman tarkempi ohjelma.