Mahdollisuuksien tuulet puhaltavat tällä hetkellä Oulussa – Oulun Liikekeskuksella uudet tilat ja uusi työntekijä

Oulun Liikekeskuksen Leena Vuotovesi (vas.) ja Hanna Lahti inspiroituvat keskustan kehittämisestä. Kuva: Niina Jortikka

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun Liikekeskuksen uudet tilat ovat Pakkahuoneenkadulla, Nordeaa vastapäätä. Tiloissa on toiminut aikoinaan Oulun Kauppaklubi.

”Olemme ikionnellisia uusista tiloistamme Rotuaarin kulmalla”, kertoo toimitusjohtaja Leena Vuotovesi Oulun Liikekeskuksesta.

”Mietimme sisustajien kanssa, että olisi hyvä korostaa vanhaakin tunnelmaa. Hankimme korkeille seinille Oulun vanhan ajan valokuvia. Toimiston värimaailmassa leikittelevät tyylikkäästi savunsininen, okra ja pellava. Historia ja nykypäivä kohtaavat – ja kaikki voivat aina tulla.”

Oulu tuo työhön intoa

Tapahtumista ja viestinnästä vastaava Hanna Lahti on ollut välillä muualla töissä, mutta kertoo olevansa paljasjalkainen oululainen. Hannaa innostaa, että pystyy ja pääsee vaikuttamaan Oulun kehittymiseen.

”Olemme keskustan kehittämisen ytimessä. Koko keskusta on meidän resurssi, jota on hienoa päästä hyödyntämään ja kehittämään eteenpäin”, hän pohtii.

Vuotovesi hoksauttaa tutkimuksista, joiden mukaan keskimäärin 100 000 ihmistä liikkuu Oulun keskustassa yhdessä päivässä. Lahti jatkaa miettimällä, voidaanko heille järjestää mielekästä tekemistä.

”Keskustassa käy päivittäin monia erilaisia käyttäjäryhmiä. Keskustasta löytyy upeita paikkoja ja fasiliteetteja, joita voitaisiin hyödyntää entistä enemmän yhdessä kaupunkilaisten kanssa. Sparrataan ja ideoidaan yhdessä”, Lahti visioi.

Myös Oulu2026 kutsuu

Kulttuuripääkaupunkivuosi eli Oulu2026 lähestyy vahvalla tahdillaan. Toimitusjohtaja pohtii keskustassa näkyvästä muutoksesta, että ainakin taide olisi siihen mennessä kehittynyt vahvasti.

”Viiden vuoden päästä keskustassa näkyy huikeita, upeita taideteoksia. Ne ovat vetonauloja Oulun keskustassa, oululaisten ylpeyksiä”, hän jatkaa.

”On tärkeää, että on nähtävää, koettavaa ja osallistuttavaa. Keskusta on laajentunut ja laajenee koko ajan. Isoja toimijoita on tulossa; yksityisiä investoreita on liikkunut Oulun keskustassa.”

Työtiimi summaa, että hyvät mahdollisuuksien tuulet puhaltavat tällä hetkellä Oulun keskustassa. Lahti pohtii, että koko keskustasta tulisi isompi kohtaamispaikka, kaupunkilaisten yhteinen olohuone.

”Keskusta on luonteva paikka ihmisten kohtaamisille. Meidän tehtävä on tehdä keskustasta houkutteleva ja mahdollistaa sen innovatiivinen ja innostava käyttö. Paikka jossa voi ilahtua ja ilahduttaa”.

Lahti kertoo, että tulevien rakennushankkeiden myötä kaupunkikeskusta laajenee Hallituskadulta torille.

”Keskustan laajeneminen luo ihmisille uusia reittejä ja auttaa löytämään uusia paikkoja ja palveluita. Se on todella merkittävä asia.”

Vuotovesi pohtii, että nyt on paljon positiivista.

”Koronatilanne on muuttunut. Valoisa kevät, vaikka paljon tapahtuukin maailmalla. Uutta ja positiivista on esimerkiksi vasta perustettu citylogistiikan neuvottelukunta, joka alkaa pohtia ja työstää keskustan saavutettavuutta ja paikkoja, missä kokoontua. Mukana on paikallisia ja valtakunnallisia toimijoita.”

”Kaikki ovat tervetulleita kehittämään keskustaa ja tekemään yhteistyötä. Kuten Hanna äsken mainitsi, kaikki ovat tervetulleita ilahduttamaan yhdessä!”