Maanantaina vietettävästä Yrittäjän päivästä alkaa Oulussa kokonainen yrittäjyysviikko

Yrittäjyysviikolla on monipuolista ohjelmaa koko viikon. Kuva: BusinessOulu

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Yrittäjyysviikon ohjelma alkaa BusinessAseman osalta tiistaina, jolloin käsitellään omistajanvaihdoksia. Tilaisuudessa keskustellaan niin yrityksen perustamisesta kuin yrityksen ostamisesta.

Aamuohjelmassa kello 8.30 alkaen käydään läpi yrityskaupan vaiheet yrityksen perustamisesta, rahoituksesta ja verotuksesta aina omistajanvaihdosprosessiin. Keskustelussa ovat mukana Oulun seudun Uusyrityskeskuksesta Tuija Aitto-oja ja Anneli Rinta-Paavola sekä BusinessOululta Riku Huhta ja Janne Kärkkäinen. Iltapäivällä huomio kiinnitetään henkilöstön johtamiseen muutostilanteessa. Aiheesta ovat puhumassa Sofia Järnström Notarecilta ja Hanna Marttila Kiimingin K-Supermarketista.

Keskiviikko alkaa aamukahdeksalta Yrittäjän eloriihellä. Tilaisuus on suunnattu niin uusille yrittäjille, jo pidempään yrittäjinä toimineille kuin yrittäjyyttä suunnittelevillekin. BusinessAseman lavalla puhutaan yrittäjän voimaverkostosta ja kuullaan yrittäjien tarinoita kasvusta ja henkilöstön osaamisesta. Tapahtumaan voi osallistua myös Teams-sovelluksen kautta.

Kello 10 keskiviikkona BusinessAseman Telesalissa julkaistaan Pohjois-Pohjanmaan yritysbarometri. Sen tulosten lisäksi tilaisuudessa kuullaan muun muassa Kontiotuotteen toimitusjohtaja Mika Rytkyn mietteitä pk-yrityksen talousnäkymistä sekä OP:n pääekonomisti Reijo Heiskasen näkemyksiä globaaleista suhdannenäkymistä.

Keskiviikkona BusinessOulun järjestämää ohjelmaa on myös Ravintola Nallikarissa, jossa startupit ja sijoittajat kohtaavat Northern Stars -tapahtumassa.

Torstaina BusinessAseman lavalla järjestetään Parempaa Pisnestä Yhdessä -verkoston tapaaminen kello 8.30 alkaen. Verkoston tavoitteena on kasvattaa yrittäjien bisnesmahdollisuuksia ja luoda uusia yhteistyökumppanuuksia.

Yrittäjyysviikon päättää BusinessAsemalla perjantain Osaaminen näkyviin -tapahtuma. Tarjolla on workshopeja, ohjausta ja neuvoja, tietoa koulutuksesta ja osaamisesta klo 10–14. Workshopeissa käsitellään muun muassa sitä, miten houkutella osaajia, sekä kevytyrittäjyyttä vaihtoehtona työllistyä.

Yrittäjyysviikolla on paljon muitakin tapahtumia eri puolilla kaupunkia. Koko ohjelma löytyy osoitteesta https://www.oamk.fi/fi/oamk/oamkissa-tapahtuu/yrittajyysviikko