Kaupunginjohtaja Seppo Määttä: Uusi International House Oulu auttaa tulijoita löytämään paikkansa kaupungissamme

Tulevissa International House Oulun avajaisissa puhuu myös kaupunginjohtaja Seppo Määttä, joka pitää palvelua osoituksena monialaisesta yhteistyöstä. Kuva: Sari Karhu

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kansainväliset asiakkaat saavat IH Oulussa tarvitsemansa tiedot muun muassa alkuvaiheen palveluista, kaupungin peruspalveluista ja vapaa-ajan toiminnasta. Paikalla on aina joku vastaamassa asiakkaiden kysymyksiin ja tavoitteena on, että tulija tuntee olonsa täällä kotoisaksi.

”International House on hieno osoitus monialaisesta yhteistyöstä. Palvelujen kokoaminen saman katon alle helpottaa palvelujen tarjoamista, luo yhteisöllisyyttä ja kasvattaa osaamistamme kansainvälisissä asioissa. Paikkakin on oivallinen ja BusinessAseman muu palvelutarjonta tuo merkittävää lisäarvoa toimintaan”, Oulun kaupunginjohtaja Seppo Määttä kehuu.

”Oulusta on tulossa yhä kansainvälisempi kaupunki ja esimerkiksi työperäinen maahanmuutto on tulevaisuuden menestyksemme ehdoton edellytys. International House auttaa tulijoita kotiutumaan kaupunkiimme sekä löytämään paikkansa osaavassa, luovassa ja turvallisessa Oulussa,” Määttä toteaa.

Tarve palvelulle kasvanut

Yrityksille IH Oulu tarjoaa tukea kansainväliseen rekrytointiin sekä järjestää erilaisia tapahtumia, kuten valmennuksia ja rekrytointitilaisuuksia.  Kansainvälisille asiakkaille on niin ikään luvassa neuvonnan lisäksi erilaisia aktiviteettejä infoista verkostoitumisiltoihin.

”Ympärillämme on hieno joukko asiantuntijuutta ja erilaisia palveluja. IH Oulussa pääsemme kehittämään kansainvälisille asiakkaillemme entistä toimivampia ja kokonaan uusiakin palveluja. Myös yritykset voivat saada meiltä monenlaista tukea kansainväliseen rekrytointiin”, International House Oulun koordinaattori Rikupekka Leinonen toteaa.

”Tarve tällaiselle palvelulle on kasvanut jo pitempään, viimeisimpänä Venäjän hyökkäys Ukrainaan. Jo aiemmin alkanut kuntakokeilu sekä vuonna 2025 voimaan astuva TE-uudistus, vain lisäävät tarvetta entisestään kun kunnat vastaavat kaikista työllisyyspalveluista. Juuri International House Oulu ja BusinessAseman muut palvelut ovat valmiita vastaamaan näihin haasteisiin. Ja koska myös vieraskielisten määrä on lisääntynyt joka vuosi Oulussa, palvelujen laatu ja sujuvat palvelupolut vain korostuvat”, hän lisää.

Leinonen kannustaakin sekä tulijoita että paikallisia yrityksiä ottamaan rohkeasti yhteyttä.

”IH Oulu on tärkeä osa sitä, että Oulu on entistä vetovoimaisempi kaupunki tulijoiden silmissä. Toivon myös, että saamme yrityksiä mukaan toimintaamme. Annamme tukea, jotta kynnys palkata vieraskielisiä madaltuisi. Kansainväliset asiakkaat saavat IH Oulussa tarvitsemansa tiedot muun muassa alkuvaiheen palveluista, kaupungin peruspalveluista ja vapaa-ajan toiminnasta. Meihin kannattaa olla siis rohkeasti yhteydessä.”

International House Oulu

  • Valmennuksia ja infoja
  • Rekrytointitapahtumia ja -kampanjoita

  • Tukea rekrytointiin

  • Apua sopivan kansainvälisen osaajan etsimiseen

  • Ota yhteyttä: salla.hirvonen@businessoulu.com

  • Avautuu tiistaina 25. huhtikuuta 2023