International House avattiin leppoisissa tunnelmissa – kaupunginjohtaja Seppo Määttä: Keskuksen myötä Oulusta tulee asteen verran parempi kaupunki

"Palvelujen kokoaminen saman katon alle helpottaa palvelujen tarjoamista, tuo yhteisöllisyyttä ja kasvattaa osaamistamme kansainvälisissä asioissa", totesi Seppo Määttä International Housen avajaisissa.

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Avajaiset käynnistyivät Oulun kaupunginjohtaja Seppo Määtän puheella. Määtän mukaan IH Oulu on hieno osoitus kaupungin monialaisesta yhteistyöstä ja sijainti BusinessAsemalla on mitä oivallisin.

”Palvelujen kokoaminen saman katon alle helpottaa palvelujen tarjoamista, tuo yhteisöllisyyttä ja kasvattaa osaamistamme kansainvälisissä asioissa. Kohtaamiset mielenkiintoisessa ympäristössä kasvattavat ymmärrystä toisistamme sekä erilaisista kulttuureista ja lähtökohdista. Voidaan liioittelematta sanoa, että International Housen myötä Oulu muuttuu asteen tai kaksi paremmaksi kaupungiksi”, Määttä kertoi.

”BusinessAseman muu palvelutarjonta tuo merkittävää lisäarvoa International House Oulun toimintaan. BusinessAsema on upea kokonaisuus, joka kehittyy jatkuvasti ja on todella ottanut paikkansa keskuksena, jossa syntyy ideoita, innovaatioita, työpaikkoja ja osaamista.

Kohti kansainvälistä kaupunkia

Avajaisissa kuultiin kaupunginjohtajan lisäksi useita puheenvuoroja sekä Oulun Tempo Advanced -orkesteria.

Tempo-orkesterit on osa maailmanlaajuista El Sistema -musiikkikasvatustoimintaa, joka ympäri maailman tuo erilaisista taustoista tulevia lapsia sekä nuoria yhteen.

International House Oulu -konseptin ovat kehittäneet BusinessOulu sekä Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut. Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä ja BusinessOulun johtaja Juha Ala-Mursula kertoivat puheenvuorossaan, kuinka International Housesta alettiin keskustella yhteisenä projektina muutama vuosi sitten.

”Meillä on ollut Juhan kanssa koko ajan selkeä visio ja tahto siitä, että International House Oulu toimii yhteisenä sateenvarjona. Se kokoaa palvelut yhden luukun periaatteella maahanmuuttajalle ja tänne muuttoa suunnitteleville”, Penttilä mainitsi.

”Emme ole vielä valmiita, mutta tämä on erittäin suuri askel kohti kansainvälistä kaupunkia – sellaista kuin Oulu haluaa olla”, Ala-Mursula iloitsi.

Oulu vastaanottaa koko sydämellään

BusinessOulun asiantuntija Salla Hirvonen esitteli yrityksille suunnattuja palveluita. Henkilöasiakkaille kohdennettujen palveluiden lisäksi IH Oulun tavoitteena on kohtauttaa paikalliset yritykset ja kansainväliset työnhakijat.

”Suurin päämäärämme on olla se taho, joka saa tulijat tuntemaan, että Oulu ottaa heidät vastaan koko sydämellään ja he toivottavasti kokevat kuuluvansa Ouluun ja tekevät siitä kotinsa”, muistutti puolestaan palvelupäällikkö Priyanka Sood kotoutumispalveluista ja Oulun osaamiskeskus OSKEsta.

Networking-tapahtumassa esiteltiin uudet IH Oulu ambassadorit: he ovat iranilainen Sara, srilankalainen Pavani, japanilainen Jun sekä kolumbialainen Eduardo. He osallistuvat jatkossa aktiviteetteihin sekä levittävät Oulun ilosanomaa verkostoissaan.

”Avajaisviikon tapahtumat olivat huikea menestys. International House selvästi kiinnostaa Oulussa niin asiakkaita kuin yhteistyökumppaneita. Tästä on erittäin hyvä jatkaa”, hehkuttaa koordinaattori Rikupekka Leinonen.

International House Oulu on kaikille avoin paikka BusinessAsemalla osoitteessa Hallituskatu 36 B. Sen kaksipäiväisissä avajaisissa kävi yli 300 vierasta.