Siirry suoraan sisältöön

 

Oulun pienlähettiläät

Yli 250 oululaista haki kaupungin pienlähettilääksi

Oulun kaupunki etsi pienlähettiläitä jatkamaan Oulun suurlähettilään – roolissa Ernest Lawson –  työtä. Yli 250 sädehtivää ja lumoavaa oululaista haki kunniatehtävää. Pienlähettiläiden tehtävä on jakaa Oulun ilosanomaa digissä ja livenä vuoden 2022 alkuun saakka omissa kanavissaan sekä lukuisissa tapahtumissa pitkin syksyä ja talvea.

“On mahtavaa, että saamme kertoa kaupungin eri puolista yhdessä oululaisten – ja vielä näin erilaisten – kanssa. Kaupunkilaiset tuntevat kotiseutunsa parhaiten”, kommentoi BusinessOulun viestintä- ja markkinointipäällikkö Auli Kangas hakemusten määrää ja laatua.

Tulevien pienlähettiläiden joukossa on niin kokeneempia oululaisia kuin lapsia ja nuoriakin, yksittäisistä ihmisistä perheisiin ja porukoihin. Löytyypä joukosta myös pari eläinkunnan edustajaa!

Auli Kangas ja koko kaupunkiorganisaatio ovat ilahtuneita hakijoiden monipuolisuudesta. Tavoitteena on, että pienlähettiläät edustavat erilaisia oululaisia mahdollisimman hyvin esimerkiksi alueellisesti. Näin ilmoille saadaan koko Oulun hienoudet monesta eri näkökulmasta – niin nuoret kuin varttuneemmat oululaiset taajamista keskustaan pääsevät kertomaan kaupungista.

Diplomaattikausi alkaa tapahtumilla

Pienlähettiläät aloittavat lähettiläskautensa 7. elokuuta. Aivan ensimmäisenä pienlähettiläisiin voi törmätä Varjo-festareilla ja Elojazzeilla samana päivänä.

Vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki Oulu haluaa yhdessä pienlähettiläiden kanssa nostaa esiin Oulun monipuolista kulttuuri-, urheilu- ja tapahtumatarjontaa. Pienlähettiläät tuovat kautensa aikana esille paitsi eturivin jo tunnettua tapahtumakimaraa, myös kaupungin kätkettyjä helmiä luontokohteista taidemuotoihin.

Lähettiläille on suunniteltu muutamia erilaisia aiheita, mutta kaikkein eniten haluamme saada heidän omat äänensä ja ajatuksensa kuuluviin”, Kangas täydentää.

Pienlähettiläiden kautta voi seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnisteen #oulunpienlähettiläs kautta. Pienlähettiläät esitellään syksyllä myös Oulun kaupungin sosiaalisen median kanavissa.