Siirry suoraan sisältöön

 

Oulun pienlähettiläät

Oulun suurlähettilään soihtua kantavat nyt pienlähettiläät

Oulun suurlähettilään roolia jatkamaan on valittu joukko huikeita oululaisia – Oulun omia pienlähettiläitä! Pienlähettiläät kertovat kaupungin eri puolista digissä ja livenä vuoden 2022 alkuun saakka.

Diplomaattijoukko on kiinnostava kattaus niin kokeneempia oululaisia kuin lapsia ja nuoriakin. Paljasjalkaisia oululaisia, vasta tänne muuttaneita ja muutama etäoululainen, yksittäisiä ihmisiä, perheitä ja porukoita – ja löytyypä joukosta myös pari vekkulia eläin-kunnan edustajaakin!

Vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki Oulu haluaa yhdessä pienlähettiläiden kanssa nostaa esiin Oulun monipuolista kulttuuri-, urheilu- ja tapahtumatarjontaa. Pien-lähettiläät tuovat kautensa aikana esille paitsi eturivin jo tunnettua tapahtumakimaraa, myös kaupungin kätkettyjä helmiä luontokohteista taidemuotoihin.

“On mahtavaa, että saamme kertoa kaupungin eri puolista yhdessä oululaisten – ja vielä näin erilaisten – kanssa. Kaupunkilaiset tuntevat kotiseutunsa parhaiten!”

Tutustu tarkemmin Oulun pienlähettiläisiin ja ota heidät sekä aihetunniste #oulunpienlähettiläs seurantaan sosiaalisessa mediassa!

Pienlähettiläät esittäytyvät

Tutustu tarkemmin pienlähettiläisiin pienlähettiläiden omalla esittelysivulla.

Tutustu pienlähettiläiden blogikirjoituksiin

Pienlähettiläiden ajatuksia Oulusta, oululaisuudesta ja kaupungin parhaista puolista voit lukea myös blogimuodossa:

Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki kirjoittaa teknologiakaupungin historiasta.

Ulkomaankirjeenvaihtaja Mari Karppinen kirjoittaa Oulun murteen merkityksestä.