Viimamakkarasta pakkashitti? – kierrätyskeskus Likke ideoi poistotekstiilileille kätevää uusiokäyttöä

Karkauspäivänä torstaina 29. helmikuuta Likellä järjestetään non stop -käsityöpaja, jolloin asiakkaat voivat tulla Likelle valmistamaan omia viimamakkaroita. Kuva: Likke

Luonto & ympäristö

Julkaistu: Kirjoittaja: Sari Arffman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Limingantullin kierrätyskeskus Likellä Oulussa ideoidaan ja kehitetään poistotekstiilille uusia käyttötarkoituksia. Poistotekstiilistä valmistuu muun muassa pakkasajan viimasuojia ovenpieleen tai erilaisia tarvikkeita lemmikeille, kuten koiran talutushihnoja, petejä ja erilaisia leluja.

Likellä on ryhdytty miettimään, miten kierrätystekstiileistä saisi valmistettua uusiotavaraa.  Nyt on kehitetty esimerkiksi viimamakkaraksi nimettyjä tuotteita: oven pieleen laitettava pötkylä estää vedon ulko-oven alta. Viimamakkaroiden valmistuksessa hyödynnetään muun muassa farkunlahkeita sekä muita poistotekstiilin keräykseen tuotuja materiaaleja.

”Kiertotalous, materiaalien uudelleenkäyttö sekä energiatehokkuus yhdistyvät viimamakkarassa hienosti”, työnjohtaja Mika Inkala kuvailee.

Kierrätyskeskus Likke on osa Kiertokaaren toimintaa. Kiertokaaren tavoitteena on jatkuvasti kehittää poistotekstiilin hyödyntämismahdollisuuksia. Materiaalikierron parantamiseksi Kiertokaari haluaa jatkossa tehdä entistä enemmän yhteistyötä tuotteita valmistavien yritysten kanssa.

Likke kutsuu väkeä viimamakkaroiden tekoon

Kierrätysmateriaalista valmistettujen tuotteiden lisäksi asiakkaille halutaan tarjota mahdollisuus tehdä myös itse poistotekstiilituotteita.

Karkauspäivänä torstaina 29. helmikuuta Likellä järjestetään non stop -käsityöpaja, jolloin asiakkaat voivat tulla Likelle valmistamaan omia viimamakkaroita. Liken henkilökunta valmistaa viimamakkaroiden kuoret valmiiksi farkunlahkeista.

Asiakkaat voivat tuoda itse kotoa viimamakkaraan haluamansa täytteet tai hyödyntää Liken materiaaleja. Täytteeksi sopivat parhaiten esimerkiksi fleecehuovat tai päiväpeitot, mutta myös vanhat t-paidat, lakanat tai pyyhkeet voi asetella makkaran sisään.

Tapahtuma järjestetään Liken poistotekstiilin käsittelytiloissa, joka on pihan oikeanpuoleinen rakennus, ja tilaisuus on kaikille maksuton ja avoin. Myymälän puolella luvassa on myös palikoiden maalausta Liken myymälätilassa olevaan yhteisötaideteokseen sekä kahvitarjoilu.

Non stop -käsityöpaja karkauspäivänä torstaina 29. helmikuuta Likellä, Jääsalontie 16–18, klo 14-18.