Taimien vaihtoa ja taidetta – Kierrätyskeskus Likke tarjoaa oululaisille kierrätystavaroita ja elämyksiä

Likke järjestää kolmatta kertaa yhteisötaidepajan, jonka ohessa voi vaihtaa taimia ja välineitä. Keskuksen työnjohtaja Mika Inkala iloitsee keskuksen saamasta vastaanotosta. Kuva: Mun Oulu

Luonto & ympäristö

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kiertokaari järjestää kolmatta kertaa yhteisötaidetyöpajan, joissa asiakkaat saavat maalata kierrätyspuusta valmistettuja puuelementtejä myymälän yhteisötaideteosta varten. 

Installaatio koristaa jo nyt Liken myymälän sisääntuloaulaa, mutta sitä täydennetään uusilla palasilla. Sisustusarkkitehtitoimisto Sisu Interiorin suunnitteleman teoksen ideana on, että teosta voidaan jatkaa maalaamalla ja lisäämällä uusia palikoita teokseen.  Installaatiossa on tällä hetkellä yli 600 asiakkaiden maalaamaa puumerkkiä.

Kasvit kiertoon ja hävikkikukkaostoksille

Samaan aikaan maalauspajan kanssa Likellä järjestetään myös kasvien vaihtotapahtuma asiakkaiden kesken. Kasvin voi tuoda paikalle nimellä varustettuna, mutta osallistuminen ei edellytä oman kasvin tuomista. Teemaan sopivasti asiakkaat voivat myös lahjoittaa Likelle myyntiin itselle tarpeettomia hyväkuntoisia puutarhavälineitä.

Ilmaisten kasvien lisäksi asiakkailla on mahdollista ostaa tapahtumassa edulliseen hintaan paikallisen Oulun hävikkikukkakaupan hävikkikukista tehtyjä kukkakimppuja ja muita oheistuotteita.

Tapahtumapäivä on maksuton ja kaikille avoin.

Likelle lämmin vastaanotto

Huhtikuussa avattu Limingantullin Kierrätyskeskus Likke on ollut seudun asukkaille tervetullut tuulahdus alueen kirpputorivalikoimaan. Positiivista palautetta on tullut runsaasti. Mika Inkala arvioi, että asiakkaita on käynyt kesäaikana päivittäin lähes kolmesataa. 

“Haluamme, että jokaisella olisi mahdollisuus asioida Likellä. Siksi olemme halunneet panostaa esimerkiksi myymälän esteettömyyteen sekä laajaan palveluvalikoimaan”, Inkala summaa.

Kierrätyskeskuksen palveluvalikoimaan kuuluu esimerkiksi maksuton liikuntavälinelainaamo, poistotekstiilin keräys sekä maksullinen tietoturvapaperin vastaanotto. Uutuutena asiakkaat voivat myös ostaa kunnostettua sähköelektroniikkaa Likeltä.

Kierrätyskeskuksen toiminnan perustana ovat ihmisten lahjoitukset ja asiakkaiden toiveet. Inkala toivoo, että asiakkaat kertoisivat rohkeasti palautteita sekä ideoita. Ehdotukset voi kertoa suoraan henkilökunnalle, soittamalla myymälään tai sähköpostitse.