Sanginjoella paljon rakennustöitä tänä kesänä

Sanginjoelle rakennetaan muun muassa esteetöntä elämyspolkua. Kuvat: Ville Nikkinen / Metsähallitus

Luonto & ympäristö

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Metsähallituksella on tällä kesäkaudella useita rakennuskohteita Sanginjoen luonnonsuojelualueella, mikä vaikuttaa alueella liikkumiseen ja retkeilyyn.

Metsähallitus rakentaa ja uudistaa kesäkaudella Sanginjoen luonnonsuojelualueen retkeilyreittejä, taukopaikkoja ja pysäköintialueita. Sanginjoelle tulee myös esteetön retkeilyreitti palveluineen.

Työmaa-alueita on eri puolilla Sanginjoen luonnonsuojelualuetta. Ensimmäisenä valmistuvat Loppulan pysäköintialue ja esteetön ulkokäymälä. Niiden arvioitu valmistumisaika on Metsähallituksen mukaan 14. kesäkuuta. Kesäaikana kohteessa palvelee Loppulan luontokahvila keskiviikosta sunnuntaihin klo 12–17.

Sadinkoskelle, Sanginjokivarteen ja Isonkankaanjärven rantaan rakennetaan esteettömät, 40 henkilölle mitoitetut taukopaikat ja pysäköintialueet. Myllykoskelle ja Korpilammelle valmistuvat myös uudet, 20 henkilölle mitoitetut taukopaikat ulkokäymälöineen. Katokselliset taukopaikat ja niiden hormilliset tulisijat mahdollistavat retkeilyn eri vuodenaikoina. Korpilammelle on rakennettu tarkkailulava, jolta voi havainnoida lammen elämää ruovikon yläpuolelta.

Puurakenteinen käymälä.

Yhtenä ensimmäisistä rakennuskohteista on valmistumassa Loppulan esteetön käymälä.

Kaikille alueen retkeilyreiteille tehdään maastoviitoitus, ja tänä aikana reiteillä kulkee työkoneita eli kyseiset reitit ovat työmaa-aluetta. Opasteet tulevat Isokankaan kierrokselle, Korpilammen kierrokselle, Kalimeenkierrokselle sekä uusille Loppulan, Muuraiskankaan kierroksille ja Valkiaisjärvi-Loppula-reitille. Valkiaisjärvi-Loppulan 10 kilometrin mittainen reitti on nimetty Metsänvartijan poluksi.

Metsähallitus pyytää Sanginjoen alueella liikkuvia huomioimaan, että rakentamiskohteissa liikkuu kesäkaudella paljon työntekijöitä ja suuria työkoneita. Alueella on useita työmaa-alueita ja ne on merkitty maastoon kylteillä, aidoilla ja nauhoilla. Taukopaikat ja pysäköintialueet ovat työmaa-aluetta, joissa kulkeminen on kielletty. Suojelualueen metsäteiden alkuun asennetaan tiepuomit ja suojelualueen sisällä ei jatkossa ajeta autoilla.

Uudet pysäköintialueet lähtöpaikkaopasteineen valmistuvat Ylikiimingintielle Nuutinpaloon, Isokankaantien varteen sekä Loppulaan ja Sadinkoskelle. Pysäköintialueilta on uudet opasteet reiteille.

Sanginjoen rakennustyöt valmistuvat kokonaisuudessaan syksyllä 2024 ja ne toteuttaa oululainen VP Purku Oy.