Pohjois-Pohjanmaan ensimmäinen retkipyöräilyreitti valmistuu

Perämeren kaakkoisrannikkoa myötäilevä reitti tutustuttaa pyöräilijät alueen kylä- ja maisemaraittiin leppoisalla tavalla. Kuva: Flatland Route

Luonto & ympäristö

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Flatland Route on Pohjois-Pohjanmaa rannikolle suunniteltu retkipyöräilyreitti. Reitti yhdistää Perämeren kaakkoisrannikon kylät, kaupungit, luonto- ja historiakohteet sekä palvelut vähäliikenteisiä sivuteitä pitkin. Flatland Route tarjoaa monipuolisen polkaisun alueen luontoon ja historiaan, niin paikallisille kuin kansainvälisillekin vieraille.

Reitti on pituudeltaan 320 kilometriä ja sen pyöräileminen vie suositellulla tahdilla noin 5–6 päivää. Nimensä mukaisesti tasamaalla kulkeva reitti on helppokulkuinen ja sopii hyvin aloittelijallekin. Kokeneempi pyöräilijä voi taittaa reitin esimerkiksi pidennettynä kolmen päivän viikonloppuretkenä.

”Pyörämatkailu on nouseva maailmanlaajuinen trendi, jota haluamme olla tukemassa alueella. Flatland Route on herättänyt kovasti kiinnostusta esimerkiksi Matka 2024 -messuilla Helsingissä, missä olimme sitä esittelemässä”, hankkeen projektipäällikkö Katariina Huikari kertoo.

Flatland Route -retkipyöräilyreitti on Visit Raahen ja Limingan kunnan alulle panema reitti, joka on suunniteltu ja toteutettu kaksivuotisessa Pyörällä kuuhun -yhteishankkeessa. Huhtikuussa päättyvän hankkeen tavoite on edistää matkailuelinkeinoa maaseudulla pyörä- ja luontomatkailun avulla. Lisäksi tavoitteena on parantaa Pyhäjoen, Raahen, Siikajoen ja Limingan keskeisten maastopyöräreittien tunnettuutta, palvelukykyä ja toimijoiden yhteistyötä.