Oulun Metsokankaalle halutaan uusi partioyhdistys – kiinnostuneille järjestetään infotilaisuus

Partiotoiminta on monipuolinen harrastus, joka antaa avaimia esimerkiksi luontoon, vapaa-aikaan ja vapaaehtoistyöhön. Metsokankaan infotilaisuus pidetään elokuun 22. päivänä. Kuva: Veera Melvasalo

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Uuden yhdistyksen perustamista koordinoi piirijärjestö Pohjanmaan Partiolaiset ry. Pohjanmaan Partiolaisten hallituksen jäsen Juulia Tavasti kertoo, että toiveena olisi, että kaikilla halukkailla olisi mahdollisuus harrastaa partiota.

”Piirinä haluamme työskennellä tämän eteen ja tuoda partiota lähemmäksi osallistujia. Metsokankaalla partiotoimintaa halutaan lähemmäs lapsia ja nuoria niin, että tapaamisiin pääsee itse kävellen tai pyörällä.”

”Tällä hetkellä vain yksittäisiä asukkaita Metsokankaalta harrastaa partiota, ja he tekevät sen muissa lähellä olevissa lippukunnissa, kuten Kempeleessä tai Oulunsalossa. Naapurilippukunnat ovat myös kasvaneet suuriksi, joten niihin ei ole mahdollista kaikkien halukkaiden päästä. Metsokankaalla on sen verran asukkaita, erityisesti lapsia ja nuoria, että he pystyvät muodostamaan oman lippukunnan,” taustoittaa Tavasti.

Monipuolinen harrastus

Maanantaina 22. elokuuta Metsokankaan koululla järjestetään avoin tapahtuma yli 18-vuotiaille, jotka ovat kiinnostuneet lippukunnan perustamisesta. Kokemusta partiosta ei tarvita.

”Tervetuloa kuulemaan mitä kaikkea partio on, kuinka uusi lippukunta perustetaan ja kuinka partiotoiminta saadaan alkamaan. Kokoontumispaikkaa alamme kartoittamaan sitten, kun lippukunta on perustettu.”

Partio on monipuolinen harrastus, jossa aikuiset tekevät vapaaehtoistyötä. Vapaaehtoinen voi toimia lippukunnassa esimerkiksi viikoittaisessa toiminnassa ryhmänvetäjänä, avustaa retkijärjestelyissä remontoida partiokämppää, hoitaa yhdistyshallintoa tai johtaa toimintaa hallituksessa – vaihtoehtoja on monia.

Infotilaisuus ma 22.8. klo 18 Metsokankaan koululla, Metsänhoitajantie 5, Oulu.