Oulun luontokohteet tutuksi – avaa oma kartta käyttöösi

Oulussa voi vaikka kävellen tai pyöräillen etsiytyä kauniin luonnon ääreen. Katso kartasta tärpit, linkki jutun lopussa. Kuva: arkisto/Mikael Kunnari

Luonto & ympäristö

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Materiaali koostuu A1-kokoisesta karttaosasta, jonka kääntöpuolelta löytyvät kohteiden saavutettavuutta parantavat uudet Oulun seudun luontokohdekortit. Kortteihin on poimittu suosituimmat Oulun seudun lähiluontokohteet, ja ne pureutuvat tarkemmin kunkin kohteen erityispiirteisiin ja reitteihin.

Oulun seudun luonnon ympärivuotista virkistyskäyttöä esittelevällä materiaalilla vastataan meneillään olevaan ulkoilu- ja kotimaanmatkailubuumiin.

”Niin oululaiset kuin suomalaiset laajemminkin ovat korona-ajan myötä ottaneet terveysturvallisen vapaa-ajanvieton mahdollistavat luonto- ja ulkoilukohteet omakseen ja kartalla onkin ollut ilmestymisestään saakka suuri kysyntä”, Oulun matkailuneuvonnasta kerrotaan.

Jokaiselle sopivia kohteita

Aineiston taustalla on matkailuviennin kasvuhanke Attractive Oulu Region 2020, jonka osatoteuttajina toimivat Oulun Matkailu Oy sekä Business Oulu -liikelaitos.

Viime vuonna päättyneen hankkeen päätavoitteena oli nostaa Oulun seutu Suomen johtavaksi koulutus- ja asiantuntijavierailukohteeksi sekä vahvistaa kuvaa Oulun seudusta helposti saavutettavana arktisia elämyksiä tarjoavana monipuolisena matkailualueena.

Materiaalia laatiessa on huomioitu myös kansainväliset luontoliikkujat. Kartan englanninkielinen sisältö tuo alueen luontomatkailua tutuksi sekä vieraskielisille että ulkomailta saapuville matkailijoille.

Sähköinen materiaali löytyy Oulun kaupungin verkkosivuilta ja painettua materiaalia saa Ympäristötalon asiakaspalvelusta, osoitteesta Solistinkatu 2 sekä Oulun kaupungin matkailuneuvonnasta, Hallituskatu 36B.

Karttaan pääsee myös suoraan tästä linkistä. Avautuu myös kännykässä.