Oulun alueen matkailuyhteistyö otti askeleen eteenpäin – Lumijoki liittyi mukaan Pohjolan rengastiehen

Pohjolan rengastien uuteen kohteeseen, Lumijoen lakeauksille, matka lentoasemalta ja Oulun keskustasta kestää noin puolisen tuntia. Kuva: Visit Oulu

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Lumijoki tunnetaan muun muassa merellisestä Varjakasta sekä Lakeuden valtakunnallisesti arvokkaasta peltomaisemastaan.

”Olen iloinen, että saimme Lumijoen mukaan Pohjolan rengastien reitistöön. Yhteistyössä on voimaa, kun pääsemme markkinoimaan koko Oulun aluetta niin kotimaisille kuin kansainvälisille matkailijoille. Lumijoki on matkailukohteena erinomainen lisä reitistöön”, kertoo Oulun Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari.

Lumijoen kunnanjohtaja Paula Karsi-Ruokolainen näkee, että liittyminen Pohjolan rengastiehen auttaa lisäämään tietoisuutta Lumijoesta matkailukohteena.

”Olen innostuneena seurannut Pohjolan rengastien kehittymistä ja ajattelin, että meidän täytyy ehdottomasti lähteä mukaan reitistöön. Liittyminen mukaan Pohjolan rengastiehen on hyvä alku, jotta matkailu voi lähteä kasvuun kunnassamme.”

Lähimatkailua Oulun kupeessa

Kunnanjohtaja Karsi-Ruokolainen kertoo, että liittyminen mukaan Pohjolan rengastiehen on tärkeää myös lähitulevaisuuden hankkeita ajatellen.

”Lumijoen ja Limingan alueelle on pian valmistumassa Ruutikankaan ampumaurheilukeskus, josta tulee hyötymään niin Oulun kuin Raahenkin seutu. Tämän yhteistyön kautta uudet matkailutuotteet pystyvät palvelemaan paremmin myös Ruutikankaan ampumaurheilukeskuksen yleisöä.”

Lumijoelle on matkaa niin lentoasemalta kuin Oulun keskustasta vain noin puolisen tuntia. Lumijoki tarjoaa matkailijalle merellisyyttä, luontoelämyksiä, kulttuurihistoriaa ja maaseudun rauhaa.

”Meiltä löytyy myös mukavia tapahtumia, kuten Lumijokipäivät kesällä ja Ahvenmarkkinat Lumijoen Varjakassa alkusyksystä. Lakeuden katedraali on paitsi kaunis nähtävyys, myös upea konserttipaikka”, vinkkaa kunnanjohtaja Karsi-Ruokolainen.

Mikä on Pohjolan rengastie?

Pohjolan rengastie on Oulun seudulla sijaitseva reitistö autoilijoille, perheille, pyöräilijöille sekä julkisia suosiville matkailijoille. Rengastiellä pääsee kokemaan koko Suomen pienoiskoossa: meren ja saariston, peltomaisemat ja pikkukylät, järvet, metsät ja Suomen eteläisimmän tunturin tykkylumipuumaisemineen.

Pohjolan rengastie avattiin virallisesti kesällä 2021, jonka jälkeen se on ollut erityisesti luontomatkailijoiden suosiossa. Rengastieltä jokainen voi valita mieleisensä reitin – koko reitille tulee matkaa yhteensä 900 kilometriä, mutta sen voi kiertää myös pienemmissä osissa.

Pohjolan rengastiessä ovat mukana Lumijoki, Hailuoto, Ii, Kempele, Raahe, Kalajoki, Rokua, Liminka, Syöte, Tyrnävä ja Oulu. Oulun Matkailu Oy on vuonna 2010 perustettu seudullinen matkailun yhteismarkkinointiyhtiö. Visit Oulu on Oulun matkailun markkinointinimi ja Pohjolan rengastie on koko seudun matkailupalelut esille tuova rengasreitti.