Myllytullin koulu juhli Pelasta Perämeri -logokilpailun voittoa: kakkukestit kruunasivat koulupäivän

Luonnonsuojelusta kiinnostunut koululainen Lila Tigerstedt (kuvassa keskellä huivi päässä) pääsi luokkakaveriensa kanssa Ruostetalolle juhlimaan logokilpailun voittoa keskiviikkona. Kuvat: Anne Laurila

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Ruostetalon aulassa kävi kuhina, kun Myllytullin koulun oppilaat saapuivat lunastamaan Pelasta Perämeri – Räddä Bottenviken -kampanjan logosuunnittelukilpailusta voittamansa palkinnon.

Oulun kaupunki haastoi kesälomien alla alakoulujen 3.–5.-luokkalaiset suunnittelemaan kampanjalle logon. Kilpailutöitä tuli kuudesta koulusta, ja voittajaksi valikoitui Lila Tigerstedtin suunnittelema työ.

Lila Tigerstedt oli itsekin tyytyväinen voittajatyöhönsä.

”Minusta oli kiva suunnitella logo, ja omastakin mielestä työstäni tuli hieno. Minua kiinnostaa luonnonsuojelu, ja katson televisiostakin kaikki luontodokumentit, joten oli mukava suunnitella työ juuri luonnonsuojeluun liittyvään kampanjaan”, Tigerstedt iloitsee.

Tigerstedt sai henkilökohtaisen palkinnon, joka kannustaa jatkamaan taiteilua myös jatkossa, mutta kilpailuvoitosta pääsi nauttimaan kilpailukutsun mukaisesti koko luokka . Tarjolla oli makoisaa kakkua ja mehua. Bothnian Arc -yhdistys lahjoitti luokalle lisäksi rahaa leirikoulua varten.

Ympäristön suojelua yhdessä

Perämerenkaaren yhteistyötä kuntien välillä on tehty 20 vuotta, ja Bothnian Arc -yhdistyksen juhlapäivä sattui Itämeripäivälle 25. elokuuta. Perämerenkaaren alueelta on harvakseltaan osallistuttu Itämeripäivään, varmasti osin siksi, että Perämeri on vielä kohtuullisen hyvässä kunnossa, eikä yhtä kriittisen suojelun tarpeessa kuin Itämeri. Silti kuntien ja kansalaisten herättely kotimeren suojeluun on ympäristöteko tulevaisuutta varten: kun toimiin ryhdytään ajoissa, pienetkin teot tuottavat tulosta.

Tällainen on kilpailun voittanut logo.

Oulun kaupungin ympäristöohjelmaa ollaan päivittämässä, ja ohjelmassa on erikseen toimenpidekokonaisuus merialueiden ekologisen tilan ja veden laadun parantamiseksi. Pelasta Perämeri – Rädda Bottenviken -kampanja istuu Oulun kaupungin ympäristöohjelmaan, mutta Perämeren luonnosta huolehtiminen ei onnistu tietysti yksin, vaan siihen tarvitaan koko rannikon yhteisö mukaan – kunnat, kansalaiset, järjestöt ja yritykset. Siksi Oulun kaupunki haastaa kaikki Perämeren kunnat mukaan suojelutyöhön, ja kampanja käynnistettiin Bothnian Arc-yhdistyksen juhlavuotena.

”Tavoite on, että Pelasta Perämeri -kampanjasta tulee koko rannikon asukkainen yhteinen, hyvän mielen asia, johon kaikki voivat kantaa kortensa kekoon!” sanoo Katja Koskinen, Perämerenkaaren verkostokoordinaattori.

Pelasta Perämeri – Rädda Bottenviken tulee siis jatkossakin olemaan yhtä aikaa Itämeripäivän kanssa, elokuun viimeisenä torstaina, ja kampanjan tunnistaa Lila Tigerstedtin suunnittelemasta, palkitusta logosta.