Muoviton meri -tapahtuma järjestetään tulevana viikonvaihteena myös Oulussa – erityisesti nuoret haluavat osallistua ja parantaa luonnon olotilaa

Tapahtuma järjestetään Lappiksen edessä, Linnasaaren kupeessa kello 12-16. Kuva: Luontoliitto

Luonto & ympäristö

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Tapahtumaan osallistujat pääsevät suppailemaan, maalailemaan, keräilemään roskia, sekä herkuttelemaan läheisessä kahvilassa.

Luontoliitto toivoo, että asiasta kiinnostuneet tulevat viettämään rentoa kesäpäivää piknik-vilttien ja uikkareiden kanssa. Tapahtuma on suunnattu lapsille ja nuorille, sekä heidän perheilleen, mutta kaikenikäiset ovat tervetulleita.

Asia on erityisesti nuorille tärkeä

Liiton toiminnassa on mukana useita nuoria, joille luonto ja siitä huolehtiminen on tärkeää.

”Olen käynyt Luontoliiton kerhoissa jo pienestä asti, mutta aktiivisemmin olen osallistunut toimintaan viime kesästä asti tekemällä Muoviton meri -tapahtumia. Olen mukana, koska haluan ihmisten muuttavan heidän toimintatapojaan, jotta luonto säilyisi hyvänä ja voisin tulevaisuudessakin hyödyntää luontoa esimerkiksi purjehtimalla mahdollisten lasteni kanssa Itämeressä, sekä vaeltaa Suomen ainutlaatuisessa luonnossa”, sanoo 16-vuotias Saga.

”Toivon, että mahdollisimman moni ihminen tajuaisi, kuinka omilla teoilla on väliä eikä voi ajatella, ettei yksilö voisi vaikuttaa suuriin asioihin. Jokaisella pienellä teolla on väliä”, hän lisää.

15-vuotias Louna haluaa puolestaan avartaa ihmisten näkemyksiä luontoa kohtaan.

”Haluan omalla toiminnallani näyttää, miten voidaan vaikuttaa luonnon ja meren hyvinvointiin. Kaikilla eläimillä pitäisi olla hyvä ja turvallinen tila ilman, että ihmisten saastuttama luonto vaarantaa niiden elämää. Toivon että tällaisten tapahtumien myötä ihmiset muuttavat toimintatapojaan ja saavat tietoa siitä, miten heidän tekonsa vaikuttavat luontoon.”

Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä John Nurmisen säätiön, Lappiksen ja Tähtitornin kahvilan kanssa. Järjestäjät toivovat mahdollisimman paljon luontoystäviä mukaan matalalla kynnyksellä – vaikka vain testaamaan suppilautoja ja herkuttelemaan. Paikanpäältä löytyvät myös pukuhuonetilat.