Luontoliitto viettää Kevätpäiviään tänä vuonna Hailuodossa

Hailuodon Kevätpäivillä tehdään muun muassa luonnonhoitotyötä, eli männyntaimien poistamista nummialueelta perinnebiotoopin säilyttämiseksi. Kuvituskuva: Sanna Krook

Luonto & ympäristö

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Vuonna 1943 perustettu Luontoliitto on lasten ja nuorten oma ympäristöjärjestö, joka edistää toiminnallaan luonnonsuojelua, ympäristökasvatusta, sekä luonnossa harrastamista. Luontoliiton toiminnan ytimessä on edistää luonnonsuojelu- ja ympäristövaikuttamista ympäri Suomen.

Kevätpäivät ovat Luontoliiton vuoden suurin yhteinen kaikille avoin tapahtuma, joka tavoittaa kaikki luontoliittolaiset ja luonnonystävät valtakunnallisesti. Osallistujia Kevätpäiville saapuu ympäri Suomen Helsingistä ja Turusta saakka.

Tämän vuoden teemana on Itämeri ja pohjoinen luonto. Luvassa on monenlaisia työpajoja ympäristökasvatus- ja ympäristövaikuttamisteemoilla ja retkiä Hailuodon luontoon paikallisten asiantuntijoiden vetämänä.

Monipuolista luonto-ohjelmaa

Luvassa on ainakin luonnonhoitotyötä, eli männyntaimien poistamista nummialueelta Metsähallituksen toiveesta perinnebiotoopin säilyttämiseksi. Lisäksi on tutustumista Itämeren vieraslajeihin sekä perehtymistä paikalliseen sammal- ja jäkälälajistoon ja maankohoamisen seurauksena muodostuneeseen dyyniluontoon.

“On aivan mahtavaa saada koolle iso joukko luonnonystäviä ja päästä esittelemään heille meidän pohjoista Perämeren helmeämme, Hailuotoa. Tapahtuma tuo varmasti paljon lisänäkyvyyttä toiminnallemme sekä paikallisesti että maanlaajuisesti. Luvassa on aivan timanttinen viikonloppu”, kertoo Luontoliiton Pohjois-Suomen piirin puheenjohtaja Veera Mursu .

“Luontoliitossa toimiminen on minulle kanava, jota pitkin koen todella pystyväni vaikuttamaan ympäristöä koskeviin yhteiskunnallisiin asioihin ja luomaan kestävämpää tulevaisuutta meille kaikille”, toteaa Luontoliiton aktiivi ja Pohjois-Suomen piirin varapuheenjohtaja Enni Manninen.

”Erityisesti lasten ja nuorten luontosuhteen ylläpito on minulle sydämenasia, sillä heistä kasvaa tulevia päättäjiä, jotka toivottavasti pystyvät vielä kääntämään ihmiskunnan kelkan ilmastokriisimme edessä. Luontoliitto tarjoaa myös monille nuorille väylän purkaa ilmastoahdistustaan konkreettiseen toimintaan luonnon hyväksi”, lisää Manninen.

Luontoliiton Kevätpäivät 19.-21. toukokuuta Hailuodossa. Uusien ilta 25. toukokuuta klo 17-20 Tuiran rannalla.