Kukkineita tulppaaneja sipuleineen jaossa kuntalaisille Limingantullissa keskiviikkona 21. kesäkuuta

Myös kukkakierrätystä voi harrastaa helposti. Kaupunki jakaa noin tuhat kukkinutta tulppaania ensi kesän koti-istutuksia varten. Kuvituskuva: Mostphotos

Luonto & ympäristö

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Keskiviikkona 21. kesäkuuta alkaen kello 9.00 jakaa Oulun Infra -liikelaitos tulppaaneja Limingantullissa Kempeleentien 9–11 välisellä parkkialueella.

Jo kukkineet tulppaanit halutaan jakaa kaupunkilaisille tuottamaan iloa seuraavanakin kesänä, sillä ne menisivät muuten kompostointiin. Hakijoilla tulee olla mukana omia astioita ja laatikoita.

Tulppaaneja on jaossa pari peräkärryllistä, noin 1 000–1 500 kappaletta. Ne ovat pääsääntöisesti vaaleanpunaisia ja punaisia, mutta mukana voi olla myös keltaisia tulppaaneja sekä hyasintteja ja narsisseja. Kukat ovat kukkineet kaupungintalon edustalla, Siljonpuistossa, Lyötynpuistossa sekä Heinätorinpuistossa.

Kotona tulppaanit sipuleineen kuivatetaan varjossa kuivassa paikassa, ja syksyllä kun varret ovat kuivahtaneet, ne puhdistetaan pois. Maahan tulppaanit istutetaan syyskuun alussa.

”Kuivauksen aikana sipuli imee ravinteita varresta ja siten se on kesän päätyttyä helppo kukkapenkkiin istuttaa”, ohjeistaa puutarhuri Elsa Tuohino-Karjalainen.