Koko perheen Pihabongaustapahtuma Tuiranpuistossa – mukana vinkkejä antavia oppaita

Lapinpöllö on harvinainen vieras kotipihalla, joten sellaista tuskin osuu kohdalle tulevana viikonloppuna. Pihabongaus kartuttaa kuitenkin arvokasta tietoa linnustosta talvella. Kuva: Kaisa Peltomäki

Luonto & ympäristö

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulussa Tuirassa järjestetään koko perheen Pihabongaustapahtuma sunnuntaina 29. tammikuuta kello 12-15. Tukikohtana on Kangaspuiston päiväkoti, Valtatie 35. Sieltä voi hakea reittikartan klo 12-13 ja kiertää noin 2 kilometrin pituisen tai lyhyemmän lenkin linturuokintojen kautta. Ruokintapisteitä on viisi. Mukana on lintuoppaita, joilta saa vinkkejä lajinmääritykseen ja lintuharrastukseen. Lopuksi päiväkodilla tarjolla pullakahvit ja kuumaa mehua.

Tapahtuman järjestävät Suomen luonnonsuojeluliiton Oulun yhdistys ja Pohjois-Pohjanmaan lintutieteellinen yhdistys. Tapahtuma on ilmainen.

Jenni Haukio suojelee

BirdLife Suomen koordinoima Pihabongaustapahtuma järjestetään Suomessa tänä vuonna 28.-29. tammikuuta jo 18. kerran. Pihabongaus on järjestetty vuodesta 2006 lähtien tammikuun viimeisenä viikonloppuna. Vuonna 2022 tapahtumaan osallistui yli 25 000 ihmistä noin 17 500 paikassa ympäri maan. Suojelijana on tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio.

Kaikille luonnosta kiinnostuneille tarkoitetussa tapahtumassa tarkkaillaan tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muulla paikalla. Pihabongauksen tavoitteena on innostaa tarkkailemaan talvisia lintulaudan ja kotipihan lintuja sekä kiinnostumaan lähiluonnosta. Pihabongauksen tuloksista saadaan arvokasta tietoa maamme talvisen linnuston muutoksista. 

Pihabongaus Tuiranpuistossa sunnuntaina 29.1.2023 kello 12-15.

Lue lisää: www.birdlife.fi