Kierroksia kiertotalouteen -kilpailu etsii Oulun seudulla uusia ratkaisuja kiertotalouden parantamiseksi

Voittajaratkaisuille on tarjolla 15 000 euroa ja pilotointimahdollisuus Oulun seudulla kesän ja syksyn 2023 aikana. Kuva: arkisto/Sanna Krook

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

BusinessOulun koordinoima kiertotalousklusteri järjestää Pohjois-Pohjanmaan liiton ja Oulun kaupungin rahoittaman kilpailun 2.3.-16.4.2023. Kilpailu etsii ratkaisuja, joka kannustavat kotitalouksia kierrättämään, edistää matkailualueiden resurssien yhteiskäyttöä tai mullistavat vaikkapa metallien erottelun

”Kilpailu päätettiin järjestää yrityksiltä tulleiden toiveiden vuoksi”, klusteria BusinessOulussa luotsaava Katri Luoma-aho kertoo.

Klusteritoimintaa käynnisteltäessä keväällä 2022 yritykset kertoivat haasteista saada referenssejä uusille ratkaisuilleen, jotka voisivat edistää tavoitteita hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi ja kiertotalouden edistämiseksi. Toisaalta asiakasyrityksillä on tarve uusille ratkaisuille, mutta riski uusien ratkaisuiden kokeilemiseksi koetaan ajoittain liian korkeaksi.

”Kilpailulla ja pilotointimahdollisuuksien tarjoamisella pyritäänkin edes pieneltä osin vastaamaan tähän ongelmaan. Toivomme, että kisa auttaisi edistämään pienten yritysten kiertotalousliiketoimintaa ja toisi yrityksille myönteistä näkyvyyttä”, Luoma-aho toteaa.

Parhaat pääsevät pitchaamaan

Kilpailijoista parhaat valitaan pitchaamaan 24. toukokuuta Oulussa järjestettävässä KiertotalousAreena -tapahtumassa, joka tuo yhteen yritykset, kuntatoimijat, pääomasijoittajat ja muut kiinnostavimmat kiertotalouden toimijat.

Voittajaratkaisuille on tarjolla pilotointimahdollisuus kumppaniorganisaatioiden osoittamissa kohteissa Oulun seudulla kesän ja syksyn 2023 aikana. BusinessOulu osallistuu toteutettavien pilotointien kustannuksiin korkeintaan 15 000 eurolla.

Ilmoittaudu mukaan!

Tule kuulemaan lisää kilpailusta 1.3. klo 9–10 (online). Tilaisuudessa kuulet haasteiden tarkemmat esittelyt ja voit esittää kysymyksiä pilotointimahdollisuuden tarjoaville yrityksille. Ilmoittaudu mukaan tästä.

Kilpailun haasteet:

  • Matkailualueiden kiertotalouden edistäminen: Haasteessa haetaan parasta digitaalista ratkaisua, joka tuo resurssien käytön tehokkuutta ja joustavuutta matkailupalveluiden, kuten ravintolapalveluiden ja välinevuokrauspalveluiden, järjestämiseen. Palkintona on ratkaisun pilotointi Syötteen matkailualueella Pudasjärven Kehitys Oy:n kanssa.
  • Biojätteen erilliskeräyksen lisääminen kotitalouksissaHaasteessa haetaan skaalautuvaa ja innovatiivista ratkaisua, joka saa kotitaloudet lisäämään biojätteen erilliskeräystä erityisesti pientaloalueilla. Palkintona on ratkaisun pilotointi Kiertokaari Oy:n kanssa.
  • Metallijätteen erottelun tehostaminen: Haasteessa haetaan innovatiivista ratkaisua, joka parantaa metallien erottelun kustannustehokkuutta tai tuottaa puhtaampaa metallijaetta.​ Palkintona on ratkaisun pilotointi Syklo Oy:n kanssa.

Lue lisää kilpailusta: www.businessoulu.com/kiertotaloushaaste tai https://oulu.com/kiertotalousareena/)