Hailuodon jäätien aukioloa voi seurata Hailuoto-sovelluksesta – jää paikoin vielä heikkoa

Viime talvien kunnon pakkasia odotellessa. Tälläkään viikolla ei vielä saada jäätietä auki Hailuotoon. Kuva: arkisto/Atte Sipola

Luonto & ympäristö

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Jäätien rakentumisen vaiheita seurataan tällä hetkellä tarkasti. Alkutalven kovat pakkaset enteilivät nopeasti avautuvaa jäätietä, mutta lauhat kelit ja kovat myrskytuulet ovat hidastaneet tien jäätymistä.

Jäätien takaa löytyy yksityinen yritys Touhu-Palvelut ja sen luottomies Juha Toppi.

Touhu-Palvelut on rakentanut Hailuodon jäätien jo kymmenen vuoden ajan ja yritys hoitaa myös sen aukiolosta tiedottamisen muun muassa omalla Facebook-kanavallaan.

”Jäät ovat vielä muutamin paikoin, noin kolme kilometrin matkalta, niin heikkoja, että hajoavat kun yritämme aurata tielinjaa. Toisin sanoen vesi nousee tielinjalle ja jouduimme poistumaan pakkasia odotellen”, päivittää Touhu-Palvelut sivullaan.

Uusi seurantatyökalu kännyyn

Tänä talvena jäätien seurantaan on kehitetty uusi, nopean aukiolotiedon tarkistamiseen suunniteltu työkalu. Seurantatyökalu löytyy Hailuoto-sovelluksen etusivulta, josta käyttäjä pääsee katsomaan jäätien reaaliaikaisen aukiolon. Sovelluksessa näkymä näyttää onko jäätie auki vai ei, ja milloin päivitys on tehty.

”Uusi kanava mahdollistaa sen, että tien käyttäjä voi nopeasti vilkaista matkaan lähtiessä onko jäätie auki. Tämä uusi kanava auttaa jäätien käyttäjiä ja vapauttaa meidän omaa aikaamme tien ylläpitoon. Yhä jatkossakin, tarkemmat tiedot sekä jäätien kuulumiset päivitetään meidän perinteiselle Facebook-sivullemme”, kertoo Juha Toppi.

Hailuoto-sovelluksen voi ladata käyttöön tästä ja asentaa se puhelimeen.

Lue myös