Yleisurheilukerhot liikuttavat lapsia myös Oulussa – heittäjä Onni Kukkonen ohjasi heiton saloihin Kastellissa

Kastellin monitoimitalon kentällä vieraili myös urheilijakummi, heittäjä Onni Kukkonen ohjaamassa kerholaisia. Kuva: Severi Kellokangas

Liikunta & terveys

Julkaistu:

Jaa sosiaalisessa mediassa:

 

Oulussa vetäjänä toimi toukokuun 10. päivänä yleisurheilun urheiluseura Oulun Pyrintö. Seuran Yleisurheilukerho liikuttaa koululaisia keskiviikkoisin. Tavoitteena on paikallistasolla löytää yhteistyötä paikallisen seuran ja koulun välille sekä kasvattaa seuran roolia paikkakunnan liikuttajana.

Nuoret kerhokummit toimivat esikuvina innostaen lapsia yleisurheilun maailmaan. Heittäjä Onni Kukkonen oli mukana Kastellin monitoimitalon kentällä ohjaamassa nuoria kerholaisia.

”Mukava oli käydä opettamassa. Olen ennenkin opettanut näitä asioita, etenkin yleisurheilun valmennusryhmille, mutta oli mielenkiintoista ja erilaista valmentaa matalan kynnyksen kerhossa”, kommentoi Kukkonen.

Maksuttomia kerhoja ympäri Suomen

Suomen Urheiluliiton ja Nestlén yhteistyöohjelma Nestlé For Healthier Kids tarjoaa vuosittain maksuttomia, liikunnallisia iltapäiväkerhoja. Suositut Yleisurheilukerhot jatkuvat tänä vuonna 20 paikkakunnalla.

Tänäkin vuonna kerhot tuovat iltapäiviin monipuolisesti yleisurheilua ravintovarteilla höystettynä, mutta uudistuksiakin on luvassa. Viime vuoden tapaan jokaisen kerhon päätöskerta on seuran yleisurheilukoulun harjoituksissa. Lisää nuorta energiaa tänä vuonna kerhoihin tuovat kerhokummit, eli paikalliset noin 15–17-vuotiaat nuoret urheilijat.

Nestlé Yleisurheilukerhot tarjoavat yhä useammalle suomalaislapselle mahdollisuuden oppia yleisurheilun perusteita ja oikeaoppista ravitsemusta. Kerhot ovat toimineet jo neljän vuoden ajan Suomessa. Vuosittain kerhoihin on osallistunut noin tuhat lasta ja jopa 11 000 lasta on saanut kannustusta liikuntaan koulujen aktiivisuushaasteissa.

Ohjelmassa alakoululaiset osallistuvat iltapäiväkerhoihin, joissa opetellaan liikunnan perustaitoja: hyppäämistä, heittämistä ja juoksemista yleisurheilun keinoin. Lisäksi lapset saavat tietoa terveellisestä ruokavaliosta UKK-instituutin Terve koululainen -hankkeen suunnittelemista toiminnallisista tuokioista.

Lisää liikettä alakoululaisille

Suositusten mukaan suomalaisten kouluikäisten lasten ja nuorten tulisi terveytensä kannalta liikkua päivittäin vähintään 1−2 tuntia monipuolisesti ja ikään sopivalla tavalla.

Tuoreet mittaukset ovat osoittaneet, että vain pieni osa suomalaisista lapsista ja nuorista yltää suositusten mukaisiin liikuntamääriin. Koululaisten arkeen tarvitaankin monipuolisia ja helposti toteutettavia mahdollisuuksia lisätä liikkumista ja vähentää paikallaanoloa. Vähän liikkuville lapsille liikunnan lisääminen koulupäiviin ja koulujen yhteydessä järjestettävä kerhotoiminta on erityisen tärkeää.

”Yleisurheilukoulujen ohjelma tukee erinomaisella tavalla lasten liikuntaharrastusta ja luo omalta osaltaan yhteistyötä koulujen ja yleisurheiluseurojen kesken”, sanoo Suomen Urheiluliiton toimitusjohtaja Harri Aalto.