Yleinen maskisuositus päättyy myös Pohjois-Pohjanmaalla

Joko nyt tämä olisi historiaa? Tulevan kesän voi vapaasti viettää ilman maskisuositusta. Kuva: arkisto/Sanna Krook

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun yliopistollisessa sairaalassa koronapotilaita on tällä hetkellä 10-15 päivittäin. Tehohoitoa tarvitsevien potilaiden määrä on pysynyt matalana.

Alueellinen koordinaatioryhmä linjasi tiistaisessa kokouksessaan, että yleisestä maskisuosituksesta luovutaan Pohjois-Pohjanmaalla THL:n päivitetyn suosituksen mukaisesti. Maskien käyttöä suositellaan kuitenkin edelleen julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin mentäessä, tai jos joudutaan liikkumaan kodin ulkopuolella hengitystieoireisena tai tiedossa olevan altistuksen jälkeen. Maskia voi käyttää myös oman harkinnan mukaan.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin infektiontorjuntayksikkö suosittelee, että sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteissä maskia käytetään edelleen sellaisissa tilanteissa, kun ollaan lähikontaktissa asiakkaisiin ja potilaisiin.

Oyskorona.fi seuraa koronapotilaiden määrää

Kotitestien suuresta määrästä johtuen koronatartunnoista kirjautuu virallisiin tilastoihin enää vain osa. Tämän vuoksi tartuntojen ilmaantuvuusluvut eivät kerro todellista kuvaa epidemiatilanteesta ja oyskorona.fi -sivustolla siirrytään seuraamaan OYSissa sairaalahoidossa olevien potilaiden määrää. Lisäksi sivustolla kerrotaan jatkossakin alueella voimassa olevista suosituksista epidemian hillitsemiseksi.

Koronaepidemian tasaisuudesta huolimatta tilannetta seurataan alueella säännöllisesti. Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä kokoontuu tällä hetkellä kahden viikon välein. Seuraava kokous on tiistaina 10. toukokuuta.