Vuoden MS-hoitajaksi valittu oululainen Tuula Ala-aho: Potilas on entistä helpompi saada uskomaan hyvään tulevaisuuteen

Suomen MS-hoitajat ry:n mukaan Tuula Ala-aho on toiminut työssään esimerkillisesti MS-hoitotyön asiantuntijana ja kehittänyt ammattitaitoaan säännöllisesti. Kuva: Suomen MS-hoitajat ry

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Yhdistys luonnehtii Tuula Ala-ahoa pitkän linjan neurologisen hoitotyön osaajaksi.

”Tuula Ala-ahon vankka kokemus neurologisten potilaiden parissa, potilaslähtöinen hoitotyö ja monipuolinen asiantuntijuus haastavalla osaamisalueella ansaitsevat tunnustuksen”, Suomen MS-hoitajat ry:n puheenjohtaja Minna Salakari toteaa yhdistyksen tiedotteessa.

Ala-aho työskentelee Oulun yliopistollisen sairaalan neurologian poliklinikalla. Häntä ehdottivat vuoden MS-hoitajaksi kollegat, potilaat sekä Suomen MS-hoitajat ry:n yhteistyötahot.

He kuvailivat Ala-ahoa neurologisen hoitotyön konkariksi, joka perustaa työnsä vankkaan tietoperustaan ja kokemukseen. Ehdotuksissa korostuivat asiantuntijuus, inhimillisyys, rauhallisuus, potilaslähtöisyys ja vahva tietoperusta. 

”Potilastyön punainen lanka on muistaa kuunnella potilasta.”

Ala-aho on toiminut neurologisessa hoitotyössä liki kolme vuosikymmentä. Tänä aikana MS-taudin hoito on muuttunut ja mullistanut MS-tautia sairastavien arjen – vaikka sairaus on parantumaton, on toimintakykyä ylläpitävien lääkehoitojen mahdollisuus jo varsin laaja.  

”Nykyään on helpompi saada potilas uskomaan hyvään tulevaisuuteen”, Ala-aho sanoo.

Ala-ahon mukaan MS-tautia sairastavan hoitotyössä olennaista on olla selvillä potilaan arjesta ja tunnistaa potilaan tarpeet. 

”Sitten niihin pitää tarttua rohkeasti! Potilastyön punainen lanka on muistaa kuunnella potilasta. On olennaista puhua niistä asioista, jotka ovat potilaalle juuri sillä hetkellä tärkeitä”, hän sanoo.