Uusi ruotsalainen yritys tuo korallinväriset sähköpotkulautansa kesäksi Ouluun

Keskustan lisäksi scootteja tuodaan Peltolaan, Värttöön, Raksilaan, Höyhtyälle, Karjasillalle, Hollihakaan, Toppilaan ja Tuiraan. Kuva: Voi

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulu on Voi Technologyn pohjoisin toimipaikka koko Euroopassa. Yhtiö tuo kaupunkiin satoja Voiager 3X -malleja, joissa on esimerkiksi kaksoisjalka ja paikan päällä vaihdettavat akut.

”Olemme jo pitkään pitäneet Oulua silmällä ja keskustelleet yhteistyöstä kaupungin kanssa. Oulu tunnetaan maailmalla hyvästä pyörätieinfrastaan, joka tukee erinomaisesti myös sähköpotkulautojen turvallista käyttöä”, sanoo Voin maajohtaja Reetta Alastalo.

”Olemme erittäin iloisia siitä, että pääsemme toukokuussa aloittamaan toimintamme Oulussa. Kyseessä on koko yhtiömme kannalta erittäin mielenkiintoinen kaupunki, sillä se on pohjoisin toimipaikkamme. Haluammekin yhdessä oululaisten kanssa kehittää toimivaa mikromobiliteettia pohjoisiin oloihin.”

Nallikarista Raksilaan

Voin henkilöstö vastaa muun muassa sähköpotkulautojen ylläpidosta ja pyrkii olemaan myös mahdollisimman paljon läsnä kaupungin arjessa. Voi tekee paljon työtä turvallisuuden eteen. Voi on esimerkiksi perustanut sähköisen liikennekoulun #RideLikeVoila’n, jonka suorittamisesta se palkitsee matkoihin hyödynnettävällä alennuksella.

Sähköpotkulautojen pysäköinnin parantamiseksi, yhtiö toi ensimmäisenä toimijana Suomessa mahdollisuuden ilmoittaa verkkosivujen kautta väärin pysäköidyistä sähköpotkulaudoista.

Voilla on laaja toiminta-alue Oulussa ja esimerkiksi Nallikarin uimarannalle pääsee jatkossa sähköpotkulaudalla. Keskustan lisäksi Voin toiminta-alueeseen kuuluvat Oulunsuu, Peltola, Värttö, Raksila, Höyhtyä, Karjasilta, Hollihaka, Toppila ja Tuira.

”Voilla haluamme edistää 15 minuutin kaupunkifilosofiaa, joka tarkoittaa sitä, että kaikki päivittäiseen elämään tarvittava löytyy vartin sisällä kävellen, pyöräillen, julkisilla liikennevälineillä tai sähköpotkulaudoilla. Uskomme, että voimme vähentää oululaisten tarvetta yksityisautoilulle ja näin entisestään parantaa kaupungin viihtyisyyttä, kun ilmansaasteet ja melu vähenevät.”

Kaupungin asettamien ehtojen mukaan myös Voin sähköpotkulaudat ovat käytettävissä toukokuun alusta lokakuun loppuun.

Lisätietoja

Lue myös