Uusi OmaElo-hanke tukee maksuttomasti omaishoitajia elintapamuutoksissa Oulussa ja Iissä

Ommaiskortteerin Isokatu 47:n tiloissa järjestetään omaishoitajien aloitustilaisuus 19. maaliskuuta. Tiloissa järjestetään vakituisesti muutakin toimintaa. Kuvituskuva: Matilda Mommo

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun seudun omaishoitajat ry on saanut sosiaali- ja terveysministeriön rahoittaman Stea-avustuksen kolmivuotiseen kehittämishankkeeseen. Kehitettävien toimintamallien pilotoinnit alkavat ensimmäisenä vuonna Oulussa, Iissä ja etänä. Myöhemmin on mukana muitakin kuntia.

OmaElo-hanke eli Omaishoitajien elintapaohjaus 2024-2026 on juuri aloittanut toimintansa. Tavoitteena on vahvistaa omaishoitajien voimavaroja ja osallisuutta sekä lisätä tietoa ja tukea elintapamuutoksissa. Toimintaan voivat osallistua työikäiset ja ikääntyneet läheisestään huolehtivat, eikä osallistujalla tarvitse olla omaishoidon tuen sopimusta hyvinvointialueen kanssa. Mukaan toivotaankin erityisesti omaishoidon alkuvaiheessa olevia.

Toiminta alkaa aloitustapahtumalla kahvittelun merkeissä Oulussa tiistaina 19. maaliskuuta kello 13, Isokatu 47, katutasossa. Sinne omaishoitaja voi tulla yksin tai yhdessä hoidettavan läheisen kanssa. Myös vapaaehtoistyöstä kiinnostuneet ovat tervetulleita aloitustapahtumaan sekä tuleviin hyvinvointituokioihin. Toiminta on osallistujille maksutonta.

Hankkeessa työskentelevät Oulun seudun omaishoitajat ry:n omaistuen kehittäjät Kaisa Hartikka ja Minna Kangas.

Fakta

OmaElossa kokeiltavia toimintoja:

• hyvinvointituokiot vaihtuvilla teemoilla

• omaishoitajuuden alkuvaiheessa oleville ryhmämuotoista elintapaohjausta OmaElo-ryhmissä

•  omaishoitajuuden alkuvaiheessa oleville yksilöllistä elintapapohjausta

•  vapaaehtoiset liikunta- ja kulttuurikaverit omaishoitajien tukena

Lisätietoja Omaishoitajien kotisivulta tästä linkistä.