Unelmien liikuntapäivä lisäsi liikettä Haukiputaalla

Haukiputaan Unelmien liikuntapäivässä sai kokeilla muun muassa salibandya. Kuvat: Janika Harju

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: Janika Harju

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Olympiakomitea kannustaa ihmisiä liikkumaan ja löytämään uusia tapoja liikkua. Erilaisia lajikokeiluita tarjonnut Unelmien liikuntapäivä sai Haukiputaalla hyvän vastaanoton.

Unelmien liikuntapäivää koordinoivan Olympiakomitean mukaan tapahtuma on kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop up -päivä. Se rakentuu ihmisten omille ideoille, kokeiluille ja yhdessä tekemiselle yli raja-aitojen. Päivän tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan ja löytämään uusia tapoja liikkua.

Haukiputaalla viime lauantaina järjestetty Unelmien liikuntapäivä kokosi torille noin 300 osallistujaa. Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoisten keittämää lihasoppaa jaettiin noin 150 annosta. Tapahtuma järjestettiin alueen urheiluseurojen, seurakunnan, asukasyhdistysten, järjestöjen ja Oulun kaupungin yhteistyönä.

Päivän ohjelmaan kuului kaupunginhallituksen puheenjohtajan Mirja Vehkaperän avauspuhe, voimisteluesitys, torijumppaa ja -zumbaa sekä tanssia. Tapahtumassa oli mahdollista kiertää hyvinvointisuunnistusrata, joka kulki torin läheisyydessä. Suunnistajat pääsivät suunnistuksen aikana tutustumaan muun muassa tapahtumaa varten avoinna olevaan Kotiseutumuseoon sekä Haukiputaan vanhaan hautausmaahan. Palkinnoksi suunnistuksesta sai oikean kultamitalin.

Väkijoukko katsoo tyttöjen voimisteluesitystä torilla.

Unelmien liikuntapäivä keräsi Haukiputaalla viikonloppuna kolmisensataa osallistujaa.

Torilla oli tapahtuman aikana mahdollisuus pelata jalkapalloa, salibandya sekä laukoa entisen NHL-pelaajan Markus Nutivaaran valmennuksessa jääkiekkoa. Tapahtumassa oli myös kepparirata, painitossun heittoa ja muuta mukavaa. Myös haukiputaalaisten omaksi kokema uimahalli Vesi-Jatuli sekä kaupungin liikuntapalvelut olivat mukana tapahtuman järjestämisessä.

Unelmien liikuntapäivä sai osallistujilta hyvää palautetta. Kävijät toivoivat seuraavaan tapahtumaan toribingoa sekä yhä lisää toimintapisteitä.

Unelmien liikuntapäivän järjestelyistä vastanneen Haukiputaan Heiton Ilkka Ukkola totesikin, että vuoden 2025 Unelmien liikuntapäivän suunnittelu käynnistyi juuri, ja mukaan saa ilmoittautua.

Olympiakomitean mukaan Unelmien liikuntapäivä on tänä vuonna mukana mahdollistamassa toimintakykyistä Suomea. Olympiakomitea kannustaa: Nyt on oikea aika tehdä liikettä lisäävä lupaus, liikkua itse tai liikuttaa muita sen mukaisesti. Meistä jokainen voi tehdä oman lupauksensa. Mikä on sinun lupauksesi liikkumisen lisäämiseksi?

Kirjoittaja Janika Harju on Pohjoisen alueen asiantuntija Oulun sivistys- ja kulttuuripalvelujen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen yksikössä.