Tukea nuorten kesätyöllistämiseen – myös liikunta- ja urheiluseuroille tarjolla avustusta palkkaukseen

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Pohjois-Pohjanmaan Liikunnan ja Urheilun ryn tukea voivat seurat hakea 15. toukokuuta saakka kesätyöntekijöiden lyhytaikaiseen palkkaamiseen. Tuella voidaan kattaa henkilön palkka- tai palkkiokuluista 700 euroa. Kesätyöllistämiseen on varattu alueelle kaikkiaan 189 000 euroa opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää avustusta.

PoPLi koordinoi hakua ja päättää tuen saajat. Hakulomake ja tarkemmat tiedot löytyvät PoPLin verkkosivuilta seurapalveluista kohdasta nuorten kesätyö. 

Seteli tai harjoittelupaikka

Jos olet 15-17-vuotias oululainen nuori, saat Oulun kaupungilta kesätyösetelin. Saman kesän aikana voit käyttää vain yhden kesätyösetelin. Kesätyösetelin arvo on 320 euroa ja se on tukea työnantajalle sinun palkkaamiseksi.

Setelin avulla voit hakea kesätöitä Oulusta, Hailuodosta, Iistä, Kempeleestä, Limingasta, Lumijoelta, Muhokselta ja Tyrnävältä kesäkaudelle 1.5.–30.9.2022. Työnantajana voivat toimia yritykset tai kolmannen sektorin toimijat.

Kesäsetelityö kestää kaksi viikkoa ja työaika on 30 tuntia viikossa tai yhteensä 60 tuntia kesäkauden aikana.

Kesätyösetelit on jaettu koulujen opinto-ohjaajien kautta ennen viikkoa 10, ja mattimyöhäiset voivat saada setelin käyttöönsä koko kesän ajan.

Sen voi pyytää koululta tai soittamalla Byströmin Ohjaamon numeroon 050 599 2293 tai laittaa viestiä osoitteeseen bystrom@ouka.fi. 

Yli 18-vuotias voi hakea Oulun kaupungille kesätyöharjoittelupaikkaa. Haku vuoden 2022 kesätyöharjoitteluun on 16.5.-17.6.2022.

Lisätietoja tästä linkistä

Lue myös