Testaa ja innostu! Kaupunki tarjoaa työttömille liikunnan lajikokeiluja sekä hyvinvointiryhmiä

Työttömille on tarjolla tänä vuonna useita mahdollisuuksia kokeilla eri urheilulajeja ohjaajan avustamana, vaikkapa vesijuoksua. Kuva: Sanna Krook

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kevään 2024 aikana oululaisten työttömien on mahdollista osallistua liikunnan lajikokeiluihin. Kevätkaudella on tarjolla asahia, kehonhuoltoa, kävelyfutista, pilatesta, tanssia ja vesijuoksuopastusta.

Tulossa on myöhemmin keväällä kuntonyrkkeilyä, naisten itsepuolustusta, keilailua ja kiipeilyä, frisbeegolfia. Lajikokeiluja on eri puolilla Oulua. Kokeilujakso on yhdestä kahteen kertaan, jonka jälkeen joitakin lajeja voi jatkaa työttömien kuntoilumaksun hinnalla.

”Lajikokeilu on hieno tapa kokeilla erilaisia liikuntalajeja ja löytää itselle mieluinen tapa liikkua. Lisäämme lajeja valikoimaan pitkin kevättä, joten kannattaa seurata Oulun kaupungin liikuntapalveluiden verkkosivuja aktiivisesti”, liikuntakoordinaattori Auli Pikkarainen kehottaa.

Kursseilta lisää hyvinvointia

Keväällä alkaa myös kaksi työttömille suunnattua hyvinvointiryhmää sekä alkeisuimakoulukursseja. Hyvinvointivalmennuksen starttikurssilla aiheina ovat liikunta, ravinto ja uni. Tavoitteena on saada liikunta aktiiviseksi osaksi elämää, ja lisätä monipuolisesti hyvinvointia. Osallistujat voivat toivoa, mitä liikuntalajeja kurssilla kokeillaan.

Tämän lisäksi alkaa Kauniit ja uhkeat – komeat ja rotevat -ryhmä, joka kestää koko kevään ja tavoitteena on opetella terveellisiä elämäntapoja sekä kohentaa yleiskuntoa. Ryhmä on suunnattu työttömille aikuisille, joilla on diabetesriski tai jotka ovat vasta sairastuneet tyypin 2 diabetekseen.

Alkeisuimakoulut on tarkoitettu henkilöille, joilla on heikko uimataito. Siellä harjoitellaan muun muassa liukumista, kellumista ja alkeisselkää ryhmän tason mukaan.

Lajikokeiluihin sekä kursseille osallistuvan tulee esittää TE-toimiston verkkopalvelun todistus tai viimeisin työttömyyskorvauksen maksukuitti palvelupisteellä tai tunnin ohjaajalle.

Lisätietoja liikuntakokeilusta tästä linkistä.