Rokotukset edistyvät Oulussa – sairaalat jatkavat kuormittuneina, tartuntataso viime viikosta noussut

Oululaisten rokotekattavuus on hienosti nousussa. Sen avulla pystytään ehkäisemään sairaaloiden kuormittavuutta. Kuva: Sanna Krook/arkisto

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Tartuntojen jäljityksessä on edelleen noin 10 vuorokauden viive. Jäljitetyistä tartunnoista suurin osa tulee perheen sisältä ja lähipiiristä sekä joulun ajan tapaamisista ja uudenvuoden matkustelusta. Vahvistettuja omikron-virusmuunnostapauksia on kaksi, joulua edeltävältä ajalta. Todellinen määrä lienee tätä paljon suurempi.

Viime viikolla ei ole kaupunginsairaalassa ollut koronaan liittyviä kuolemantapauksia. Positiivisten näytteiden osuus jatkoi nousuaan viime viikolla, ollen nyt noin 26 prosenttia.

Rokotekattavuus nousee

Oulun yli 12-vuotiaasta väestöstä 89 prosenttia on saanut ykkösrokotuksen ja 84 prosenttia kakkosrokotuksen ja rokotekattavuus nousee edelleen kaikissa ikäryhmissä. Valtioneuvoston asettama 80 prosentin rokotuskattavuuden taso kakkosrokotteiden osalta on saavutettu Oulussa kaikkien yli 35-vuotiaiden osalta.

Oulun kaupungin asettama 85 prosentin rokotuskattavuuden taso on kakkosrokotteen osalta saavutettu kaikilla yli 40-vuotiailla. 90 prosentin rokotuskattavuuden ovat kakkosrokotteen osalta saavuttaneet Oulussa kaikki yli 50-vuotiaat.

Kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty Pohjois-Pohjanmaalla AVIn päätöksellä tammikuun loppuun asti. Liikuntatilojen sulku on keskeytetty aluehallintoviraston päätöksellä. Oulun kaupunki on avannut liikuntatilansa 10. tammikuuta alkaen.

Viime viikon koronatilanne lukuina

• tartunnat viime viikolla 1145, edellisellä 801, nousussa

• karanteeniin asetettujen määrää ei julkaista jäljityksessä olevien viiveiden vuoksi

• ilmaantuvuus 14 vrk / 100 000 asukasta: 993, nousussa

• sairaalahoidossa OKS 14 potilasta, OYS 25 potilasta, tasaantunut/nousussa

• testatut viime viikolla 2383, nousussa

• positiivisten osuus oululaisten näytteistä viime viikolla 26 prosenttia

• 1. rokote annettu 89 prosentille kaikista yli 12-vuotiaista, 2. rokote 84 prosenttia yli 12-vuotiaista

 Lisätiedot rokotuksista yms: www.ouka.fi/korona