Rokkijääkiekon SM-kisat pelataan Linnanmaalla – kisoissa mukana kaksi joukkuetta Oulun seudulta

Rock Hockey SM -kisoihin osallistuva oululainen 45 All Stars Jääkiekkoliiton harrastesarjan voitokkaan finaalin jälkeen tänä keväänä. Kuva: Anssi Juntto

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: Petri Kristian Isoniemi

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Rock Hockey SM -kisojen ottelut pelataan Oulussa perjantaina ja lauantaina, jolloin ottelupaikkana on Linnanmaan jäähalli. Tämän kilpailun järjestelyvastuussa on Höyhtyän Jytä tänä vuonna ja kaikkiaan kymmenen eri jääkiekkojoukkuetta osallistuu tähän turnaukseen.

Höyhtyän Jytän jääkiekkojoukkueen kapteeni Risto Väisänen arvioi, että Rock Hockey SM -kisoihin osallistuu noin 200 pelaajaa. Tässä jääkiekkoturnauksessa on eri-ikäisiä pelaajia, joten ikähaarukka on laaja.

”Sanotaan, että 25–60-vuotiaita”, hän kertoo.

Joukkueet saapuvat Oulussa pelattavaan turnaukseen eri puolilta Suomea. Höyhtyän Jytän lisäksi siihen osallistuvat Giants of Rock Hämeenlinnasta, Waasa Vicious Vaasasta, Kurskin Torpedot Lohjalta, Maddogs Kouvolasta, Vesijärven Lahnat Lahdesta, 45 All Stars Oulusta, Freakers Helsingistä, Reidars Rovaniemeltä ja Rokulätkä Kemistä.

Kisatauko ohi

Höyhtyän Jytän olisi ollut tarkoitus järjestää Rock Hockey SM -kisat vuonna 2020, joten valmistelut alkoivat Risto Väisäsen mukaan ensimmäisen kerran vuonna 2019. Rock Hockey SM -kisat kuitenkin peruutettiin koronarajoisten takia vuonna 2020, mikä tapahtui myös vuoden 2021 Rock Hockey SM -kisoille.

”Halli on varattu syksyllä. Joukkueet vastaavat itse majoituksesta. Iltatapahtuman paikka on varattu tänä keväänä”, Väisänen kertoo.

Rock Hockey SM -kisoihin jälleen osallistuva oululainen 45 All Stars on osallistunut kisoihin vuodesta 2001 lähtien ja voittanut 11 mestaruutta.

”Kahden vuoden tauon jälkeen päällimmäisenä on tietysti pitää hauskaa ja moikata tuttuja. Toki se menestyskin aina maistuu, vaikka näitä pelejä ei hampaat irvessä pelatakaan”, 45 All Starsin pelaaja Anssi Juntto kertoo.

Kaksi pelipäivää

Rock Hockey SM -kisojen ottelut alkavat Linnanmaan jäähallissa puolenpäivän aikaan perjantaina 6. toukokuuta. Lohko A:n ottelut alkavat ohjelman mukaan tasan puolen päivän aikaan kaukalossa 1. Lohko A:ssa pelaavat Reidars, 45 All Stars, Waasa Vicious, Maddogs ja Freakers. Lohko B:n ottelut alkavat kaukalossa 2 ohjelman mukaan kello 11.45. Lohko B:ssä pelaavat Höyhtyän Jytä, Rokulätkä, Giants of Rock, Kurskin Torpedot ja Vesijärven Lahnat.

Ottelut jatkuvat lauantaina aamupäivällä, jolloin lohko A:n ottelut alkavat kaukalossa 1 kello 10.45 ja lohko B:n otellut alkavat kaukalossa 2 kello 10.30. Sijoitusottelut pelataan lauantaina iltapäivällä. Nämä ottelut alkavat kaukalossa 1 kello 13.45 ja kaukalossa 2 kello 14.00. Tämän vuoden Rock Hockey -mestaruus ratkeaa iltapäivän aikana.

Rock Hockey SM -kisojen palkintojenjakotilaisuus ja juhla on Basso Clubilla lauantai-iltana, kello 21 alkaen. Juhlan musiikkitarjonnasta tässä tapahtumassa vastaavat punkkolmikko Offside Reidars ja kello 22.40 alkaen esiintyvä Knucklehead Rockband, joka esittää hard rock -covereita.

Ouluun useita mestaruuksia

Tämän vuoden Rock Hockey SM -kisat Oulussa järjestävä Höyhtyän Jytä on Oulussa vuonna 2003 perustettu jääkiekkoseura. Höyhtyän Jytän toiminnan lähtökohtana on hyvähenkinen ja kuntoilumielessä tapahtuva jääkiekon pelaaminen. Höyhtyän Jytä on käynyt harjoittelemassa Kempeleen jäähallissa viikoittain ja se on pelannut Oulun alueella ja muualla Suomessa harrastekiekkosarjassa. Rock Hockey SM -kisoissa joukkueen kotipaikaksi on mainittu Kempele.

Höyhtyän Jytän jääkiekkojoukkueen paras tulos Rock Hockey SM -turnauksessa on ollut neljäs sija. Kun Rock Hockey SM -kisat järjestettiin edellisen kerran Lohjalla vuonna 2019, Höyhtyän Jytä sijoittui yhdeksänneksi. Freakers voitti mestaruuden tuolloin. Sitten koronarajoitusten vuoksi vuosien 2020 ja 2021 SM-turnaukset peruuntuivat.

Rock Hockey SM -kisoihin jälleen osallistuva oululainen 45 All Stars on perustettu jo vuonna 1992 ja se on voittanut Rock Hockey SM-kultaa kaikkiaan 11 kertaa: vuosina 2001, 2002, 2005, 2007, 2009, 2010, 2011, 2013, 2014, 2015 ja 2018.