Pohteen mielenterveys-chat palvelee laajennetuilla aukioloajoilla nuoria myös jatkossa

Mielenterveys-chatin palvelut laajentuvat 15. tammikuuta myös alaikäisiin, kun ikäraja lasketaan 16-vuotiaisiin. Kuva: Pohde

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Nuorten matalan kynnyksen mielenterveys-chat palvelu on avoinna jatkossakin maanantaista perjantaihin kello 8-20 pysyvänä osana Pohteen ja Digitaalisen sote-keskuksen palveluita. Tammikuun puolivälistä alkaen apua saavat myös 16-vuotiaat.

Elokuun puolessa välissä käynnistynyt Digitaalisen sote-keskuksen matalan kynnyksen mielenterveyspalvelut -pilotti mahdollisti pysyvien rakenteiden muodostumisen Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohteelle.

“Työntekijöiden resurssien keskittäminen arkipäiviin mahdollistaa toiminnan jatkamisen laajennetuilla aukioloajoilla, jolloin pystytään panostamaan vastaanottojen määriin ja näin parantamaan tavoitettavuutta”, kommentoi Pohteen alueellisten mielenterveyspalvelujen hoitotyön johtaja Niko Borén.

Laajenevat alaikäisille

Kivijalan palveluita täydentävät digitaaliset palvelut laajentuvat 15. tammikuuta myös alaikäisiin, kun mielenterveys-chatin ikäraja lasketaan 16-vuotiaisiin.

Tavoitteena on tarjota nuorille matalan kynnyksen mielenterveys- ja riippuvuuspalveluita osana Digitaalista sote-keskusta. Uusi vaihtoehto mahdollistaa avun hakemisen oikeaan aikaan, toteaa Tulevaisuuden sote-keskus -hankkeen projektisuunnittelija Johanna Haverinen.

Digitaalisen sote-keskuksen mielenterveys-chat auttaa, kun asiakas tarvitsee tukea mielenterveysongelmissa tai elämän kriiseissä. Tarvittaessa asiakas saa ajan psykiatrisen sairaanhoitajan videovastaanotolle. Mielenterveys-chat on avoinna Oulun lisäksi Alavieskan, Haapajärven, Haapaveden, Nivalan, Pyhäjärven, Pyhännän, Reisjärven, Sievin ja Ylivieskan asukkaille.

Digitaalisen sote-keskuksen palvelut laajenevat vaiheittain koko hyvinvointialueelle.