OYSin suurremontti päässyt hyvään vauhtiin – ensimmäiset uudet osat luovutettu jo valmisteltavaksi

Oulun yliopistollista sairaalaa remontoidaan tämän vuosikymmenen aikana lähes miljardin euron edestä. Kuva: OYS

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Vuonna 2019 alkanut Oulun yliopistollisen sairaalan mittava uudistushanke etenee hyvää tahtia. Rakentaja A-allianssi luovutti uuden A-rakennuksen alimmat kerrokset sairaanhoitopiirille käyttöönottoa varten lokakuussa.

Potilastoiminta on tarkoitus aloittaa uusissa tiloissa noin vuoden päästä. Tässä vaiheessa tiloja päästään jo kalustamaan, varustamaan ja testaamaan.

”Potilaille muutos ei tässä vaiheessa juurikaan näy, sillä tilat pysyvät työmaa-aitojen rajaamina vielä hyvän aikaa. Sairaalan henkilökunnalle tämä on kuitenkin tärkeä askel, ja mahdollistaa uusien tilojen ja toimintamallien testaamisen ja harjoittelun paikan päällä uusissa tiloissa”, OYS 2030 -uudistamisohjelman ohjelmajohtaja Kari-Pekka Tampio kertoo OYSin tiedotteessa.

Aikataulusta edellä

Nyt valmistuneiden tilojen luovutus oli aikataulutettu tapahtuvaksi tämän vuoden loppuun mennessä, joten tavoite saavutettiin pari kuukautta etuajassa.

Työt jatkuvat nyt A-rakennuksen ylemmissä kerroksissa ja viereisellä B-rakennuksen työmaalla. Uudistamisohjelman ensimmäisen vaiheen uudisrakennusten on tarkoitus valmistua vaiheittain vuoden 2024 loppuun mennessä.

Noin 59 000 bruttoneliön A-rakennukseen sijoittuu muun muassa leikkaus- ja tehohoitotoimintaa, lasten ja naisten sairauksien hoitoon tarvittavia tiloja sekä synnytys- ja vuodeosastoja. A- ja B-rakennus muodostavat OYSin niin sanotun kuuman sairaalan, eli tilat sellaisille toiminnoille, joiden tulee toimia vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä. A-hankkeen tavoitekustannus on noin 265 miljoonaa euroa.

Kaikkiaan uuden sairaalan rakentaminen ja vanhojen sairaalakiinteistöjen purkaminen jatkuu noin vuoteen 2030 saakka. OYSin uudisrakentamisen kokonaisbudjetti on noin 900 miljoonaa euroa.