Oulussa kilpaillaan 3. syyskuuta yksi Pohjois-Suomen suurimmista triathloneista – lähtö ja maali TervaToppilan kartanolla

Kisapäivän aikana Oulun ympäristössä näkyy kymmeniä sinisiin liiveihin pukeutuneita pyöräilijöitä ja juoksijoita sekä vapaaehtoisia, jotka mahdollistavat kilpailun järjestämisen. Kuva: Cor Group

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

”Cor Triathlon oli kaksi vuotta tauolla koronan vuoksi. Ensimmäisen kerran se on järjestetty vuonna 2012 ja kilpailu on vähitellen kasvanut ja kehittynyt suuremmaksi tapahtumaksi. Nykyisin se on yksi suurimmista henkilöstötapahtumistamme vuosittain”, kertoo Cor Groupin henkilöstöjohtaja Minna Itkonen, joka on ollut mukana järjestämässä kilpailua koko sen historian ajan.

”Kilpailu ei vaadi olympiakuntoa, sillä kisata voi harraste- tai kilpasarjassa. Triathloniin voi myös osallistua joukkueena, mikä madaltaa osallistumiskynnystä. Verenmaku suussa ei ole pakko kilpailla”, Itkonen jatkaa.

Alkaa uinnilla, loppuu juoksuun

Tänä vuonna mukaan on ilmoittautunut yhteensä 27 kolmen hengen joukkuetta ja 22 yksilökilpailijaa. Kilpasarjassa mukaillaan triathlonin olympialaismatkaa ja uidaan 1500 metriä, pyöräillään 45 kilometriä ja juostaan 10 kilometriä. Harrastesarjassa uidaan 750 metriä, pyöräillään 22,5 kilometriä sekä juostaan tai kävellään 5 kilometriä. 

Cor Triathlon alkaa uinnilla Oulun uimahallista aamupäivällä ja jatkuu heti perään pyöräilyllä. Viimeisenä etappina on juoksu, jonka lähtö ja maali sijaitsevat TervaToppilan kartanolla.

”Meille on työnantajana aina ollut tärkeää, että henkilöstömme voi hyvin. Panostamme hyvinvointiin laajoilla henkilöstöeduilla sekä erilaisina liikunta- ja hyvinvointitapahtumina. Cor Triathlon on vuoden odotettu päätapahtuma, jonka järjestelyt on aloitettu jo alkukesästä”, kertoo Cor Groupin toimitusjohtaja Teppo Lindén.

Cor Group on suomalainen yhtiöperhe, joka luo kasvua terveys- ja hyvinvointialalle. Yhtiö työllistää tällä hetkellä 3550 ammattilaista. Viime vuonna liikevaihto oli 364 miljoonaa euroa ja yritys on Suomen 4. suurin terveysalan toimija. Cor Groupiin kuuluvat muun muassa Coronaria, Silmäasema, Kuntokeskus Liikku, TerveMedia, Professio, Mectalent, Conseptas ja Labquality.