Oulun talvipyöräilykausi avataan virallisesti lauantaina

Syksy kääntyy kohta talveksi, mutta Oulussahan se ei tarkoita pyöräilykauden loppua. Kuva: Sanna Krook

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulu sai taas aiemmin viikolla valtakunnallisia kehuja maailmanluokan talvikunnossapidosta jalankulku- ja pyöräilyreiteillä. Talvipyöräilykausi lähtee käyntiin kaupungin pyöräilytapahtumasta lauantaina kauppakeskus Valkean edustalla Kauppurienaukiolla kello 11–14.

Luvassa on muun muassa keskusteluja ympärivuotisesta pyöräilystä ja liikennesäännöistä sekä tarjouksia pyöräilijöille. Tapahtumassa on myös mahdollista kokeilla erilaisia pyöriä. Pyöräilytapahtuma on osa kaupungin Positiivisen anarkian teemaa, jonka merkeissä on koko vuoden ajan nostettu pinnalle arkista hyvää kaupungissamme.

”Pyöräilyä tarvitaan lisää lukuisista eri syistä: ilmasto, luontokato, kansanterveys, meluntorjunta, ilmanlaatu, kaupunkitilan tehokas käyttö… Jotta muutos saadaan käyntiin, pyöräilystä tulee puhua”, sanoo Oulun polkupyöräilijöiden hallituksen varapuheenjohtaja Pasi Haapakorva tempauksen tarkoituksesta.

Tapahtumassa ovat mukana kaupungin ja kauppakeskuksen lisäksi Oulun polkupyöräilijät ry, Liikenneturva, Sunkoru sekä Ruohonjuuri.

Pyöräilytapahtuma lauantaina 5.11. klo 11–14 Kauppurienaukiolla kauppakeskus Valkean edustalla.