Oulun kaupunki haluaa turvata jalkapallon pääsarjatason olosuhteet tulevaisuudessa – Heinäpään jalkapallostadion edelleen vaihtoehtona

Kaupunki ei aio vielä luovuttaa jalkapallostadionin suhteen. Havainnekuva: Arkkitehtuuritoimisto Arktes Oy

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun kaupungin virkamiesjohto on käynyt keskusteluja jalkapallon pääsarjatason olosuhteista AC Oulun kanssa. Keskusteluissa on päädytty yhteistuumin siihen, että Oulun kaupunki jatkaa Heinäpään jalkapallostadionin toteuttamisen edellytysten selvittämistä yhteistyössä OTC Stadion Oy:n kanssa.

Tavoitteena on löytää yhdessä toteutettavissa oleva ratkaisu. Castrenin urheilualueen kehittäminen puolestaan jatkuu nykyisen toiminnan pohjalta. Sinne ei rakenneta Veikkausliigan edellyttämiä olosuhteita.

Heinäpään kaupunginosaan on suunniteltu jalkapallostadionia jo noin kolmen vuoden ajan. Projektia oli toteuttamassa AC Oulun pääomistajan OTC-sijoitus Oy:n tytäryhtiö OTC Stadion Oy. Suunnitelmassa stadion oli tarkoitus rakentaa 75-prosenttisesti yksityisellä rahoituksella.

Oulun kaupunki on tukenut hanketta merkittävänä elinvoima- ja liikuntainvestointina. Asemakaavamuutos hyväksyttiin keväällä yksimielisesti kaupunginvaltuustossa, joka myönsi hankkeelle myöhemmin myös kaupungin investointiavustusta 4,2 miljoonaa euroa.

Hankkeeseen on odotettavissa tukea myös opetus- ja kulttuuriministeriöltä ja Suomen Palloliitolta, mikä pienentää kaupungin investointiosuutta. Jalkapalloilun paremmille elinmahdollisuuksille halutaan siis vielä etsiä ratkaisu Oulun kaupungissa.