Nuorille tarjotaan maksutonta walk in -mielenterveysterapiaa nyt kolmessa paikassa Oulussa

Nuorille on Oulussa tarjolla ilmaista apua mielenterveysongelmiin kolmessa eri paikassa, keskustassa, Linnanmaalla ja Kaakkurissa. Kuvituskuva: Mostphotos

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun seurakuntien tarjoama walk in -terapia käynnistyi Linnanmaalla Pyhän Luukkaan kappelissa 4. huhtikuuta. Kyseessä on 16–29-vuotiaille suunnattu, matalan kynnyksen keskusteluapu, jota antavat tehtävään koulutuksen saaneet henkilöt.

Tähän mennessä walk in -terapiaa on saanut Oulun keskustassa ja Kaakkurissa. Toiminta haluttiin laajentaa Linnanmaalle alueella sijaitsevan korkeakoulukampuksen vuoksi.

”Uuden toimipisteen ansiosta palvelu on helposti opiskelijoiden, mutta myös muiden alueella asuvien nuorten saavutettavissa”, toteaa diakoniatyöntekijä ja walk in -terapeutti Pirita Satomaa.

Pyhän Luukkaan kappelissa päivystys on avoinna torstaisin kello 15–17. Tulijan ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon eikä kertoa henkilöllisyyttään. Käynnin aikana keskustelu keskittyy asiakkaan esille nostamiin aiheisiin.

Keskustelua heti kun on tarve

Suomen evankelis-luterilainen kirkko tarjoaa walk in -terapiaa yli kymmenellä paikkakunnalla Suomessa. Se on maksutonta ja luottamuksellista keskusteluapua, jossa käytetään ratkaisukeskeisen lyhytterapian menetelmiä. Halutessaan keskustelemassa voi käydä useamman kerran.

Oulussa ensimmäinen walk in -terapian toimipiste avattiin kaksi vuotta sitten Isokadulle. Kaakkurissa toiminta aloitettiin vuosi sitten huhtikuussa. Tähän mennessä kävijöitä on ollut keskimäärin 2,5 henkilöä päivystystä kohti ja palaute on ollut myönteistä.

”Saadun palautteen mukaan 97 prosenttia kävijöistä on kokenut tulleensa kuulluksi ja 84 prosenttia todennut tilanteensa helpottuneen keskustelun seurauksena. Moni on kiitellyt erityisesti sitä, että on päässyt keskustelemaan heti, kun sille on ollut tarve”, kuvaa Pirita Satomaa.

Fakta

Walk in -terapia Oulussa

  • Keskiviikkoisin klo 15–18 Oulun keskustassa, Nuorten Kivijalka, Isokatu 17 (käynti sisäpihalta)
  • Torstaisin klo 15–17 Linnanmaalla, Pyhän Luukkaan kappeli, Yliopistokatu 7 (käynti kappelin pääovesta)
  • Perjantaisin klo 15–17 Kaakkurissa, Pyhän Andreaan kirkko, Sulkakuja 8
  • Walk in terapiasta avautuu myös valtakunnallinen etävastaanotto 2. huhtikuuta.
  • Tiistaisin toimiva verkkopäivystys löytyy osoitteesta www.nuortenlinkki.fi/walkinterapia.