Neulo lämpöä asunnottomille ja muille apua tarvitseville – lapasia ja sukkia kerätään kirjastoissa

Ilmojen kylmetessä moni käsi- ja jalkapari kaipaa kipeästi lisälämpöä. Kuva: Mostphotos

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kampanjan merkeissä voi neuloa vapaalla tyylillä lapasia tai sukkia. Tuotteita toivotaan eri kokoisille käsille ja jaloille, mutta tarvetta on erityisesti isoille lapasille.

Voit neuloa yhdet tai useita pareja lapasia ja sukkia ja tuoda ne mihin tahansa Oulun kaupungin lähikirjastoon, jotka toimivat tänäkin vuonna valtakunnallisen kampanjan keräyspisteinä. Keräykseen voidaan ottaa vastaan vain uusia, käyttämättömiä tuotteita. Keräys päättyy 30. marraskuuta 2022.

Keräys toteutetaan yhteistyössä Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n ja A-klinikkasäätiön kanssa. Valtakunnallisesti kerätyt tuotteet jaetaan EHYT ry:n ja A-klinikkasäätiön eri toimipisteiden ja yhteistyökumppaneiden kautta tarvitseville ympäri Suomen.

Viime vuonna kampanja keräsi lahjoituksia lähes 10 000 villasukkaparin ja tuhansien lapasten verran.

”Meitä suomalaisia kannustetaan laskemaan kotimme lämpötilaa muutamalla asteella energian säästämiseksi. Vaikka muutos on pieni ja tarpeellinen, niin jokainen meistä voi miettiä miltä tuntuisi elää pakkasen armoilla tuolla kaduilla. Kaikki lahjoitukset tulevat siis todella tarpeeseen ja ne otetaan suurella ilolla – jopa kyynelsilmin vastaan”, kommentoi A-klinikkasäätiön kohtaavan työn päällikkö Annuska Dal Maso, kun keräys käynnistettiin syyskuussa.