Neljättä koronarokotetta suositellaan 80 vuotta täyttäneille ja hoivakodeissa asuville iäkkäille

Neljäntenä annoksena tarjotaan mRNA-rokotteita eli kokonaista annosta Biontech-Pfizerin Comirnatya tai puolikasta annosta Modernan Spikevax-rokotetta. Kuva: arkisto/Sanna Krook

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Neljäs rokoteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Jos 80 vuotta täyttänyt tai iäkkäiden hoivakodissa asuva on saanut kolme rokoteannosta ja sen lisäksi sairastanut koronavirustaudin, hän ei toistaiseksi tarvitse neljättä rokoteannosta.

Kaksi rokoteannosta saaneelle koronataudin sairastaneelle 80 vuotta täyttäneelle tai iäkkäiden hoivakodissa asuvalle suositellaan kolmatta annosta, kun kolme kuukautta sairastetusta taudista tai edellisestä rokoteannoksesta on kulunut sen mukaan, kumpi on ollut viimeisin.

Suositus koskee iäkkäitä

Hoivakodeissa asuvat henkilöt saavat rokotukset asuinpaikassaan. Kotihoidon asiakkaat rokotetaan kotihoidon toimesta. Muut 80 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat saavat neljännen rokotteen ajanvarauksen kautta.

Ajan rokotukseen voi varata vain Limingantullin rokotuspisteelle, joka palvelee osoitteessa Nuottasaarentie 5.

Iäkkäiden hoivakodeissa asuville neljänsiä annoksia suositellaan ilman varsinaista alaikärajaa. Neljättä annosta ei kuitenkaan katsota tarpeelliseksi esimerkiksi kehitysvammaisten hoivakodeissa asuville nuoremmille henkilöille, vaan suositus koskee nimenomaan iäkkäitä.

Kuten aiempienkin annosten kohdalla, päätös terveydentilaltaan hauraan ihmisen rokottamisesta tehdään aina tapauskohtaisesti harkiten yhteistyössä hoitavan lääkärin, rokotettavan ja hänen omaistensa kanssa.

Nettiajanvaraus tehdään osoitteessa oulu.terveytesi.fi tai puhelimitse koronarokoteajanvarauksesta p. 08 558 41415 ma–to kello 8–16, pe kello 8–15.