Moottorikelkkaurheilua ja uintia Raksilassa – alueen pysäköintialueilla voi olla ruuhkaa tulevana viikonloppuna

Pesäpallostadionilla on luvassa viikonloppuna moottorikelkkojen pörinää ja näyttäviä hyppyjä. Kuva: Stadion Snowcross Oulu

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Tulevana viikonloppuna Raksilan urheilupuistossa pidetään urheilukilpailuja ja tapahtumia, jotka vaikuttavat alueen ja liikuntapaikkojen käyttöön. Kaupunki suosittelee mahdollisuuksien mukaan paikalle tulemista kävellen, pyörällä tai julkisilla kulkuvälineillä rajallisen parkkipaikkamäärän vuoksi.

Pesäpallostadionilla järjestetään Stadion Snowcross Oulu -moottorikelkkatapahtuma perjantaista lauantaihin 23.–24. helmikuuta. Stadion on tapahtuman vuoksi pois kuntalaisten normaalikäytöstä eli hiihto- ja luistelukäytöstä keskiviikosta 21. helmikuuta lähtien noin viikon verran.

Hiihto-olosuhteet pyritään palauttamaan ennalleen viikon 9 aikana. Pesäpallostadionin puoleinen pysäköintialue on suljettuna perjantaista lauantaihin. Ouluhallin käyttäjille on käytössä tällöin vain Pohjantien puolella ovi C.

Extreme Stadium Race järjestetään jo yhdeksättä kertaa Raksilan pesäpallostadionilla. Kisa on nimetty Euroopan suurimmaksi Stadioncross -kisaksi, jossa luvassa on kahden päivän aikana lähes sata starttia.

Aloituspäivänä perjantaina 23. helmikuuta käydään Stadioncrossin Suomen mestaruuskilpailu ja lauantaina 24. helmikuuta kaksintaistelukisat sekä Supes Snocross. Molempina päivinä välilähtöinä kansallisia luokkia ja sarjoissa on mukana kilpailijoita aina 6-vuotiaista lähtien.

Hieman rauhallisimmissa merkeissä Oulun uimahallin sisätiloissa Raksilassa pidetään uintikisat lauantaista sunnuntaihin 24.–25. helmikuuta. Kisat järjestää Oulun Uinti. Uimahalli on kisojen ajan suljettuna muulta käytöltä. Raatin uimahalli ja Vesi-Jatuli palvelevat kuntalaisia normaalisti.