Maksuttomilla lainavälineillä liikkumaan – Honkapirtin lainaamoon ehtii vielä ennen joulutaukoa

Nopeimmat vielä ehtivät. Honkapirtin lainaamo on suljettu joulutauon ajan eli 20.12.–2.1. Kuvassa Mika Virta opastaa asiakkaan Mari-Anna Aleniuksen monovalintaa. Kuva: Päivi Vuoti-Karvonen

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

”Meiltä löytyy erityisesti alakoululaisten suksia, sauvoja ja hiihtomonoja. Lisäksi meillä on kauno- ja jääkiekkoluistimia sekä lasketteluvälineitä ja lumilautoja kenkineen. Ja tietysti pulkkia. Lumikenkiä ottaisimme mielellään enemmänkin tarjolle”, kuvaa monipuolisia välinevaihtoehtoja työnsuunnittelija Mika Virta.

Lainattavissa olevat liikuntavälineet ovat yksityishenkilöiden, liikunta- ja urheiluseurojen sekä muiden yhteistyökumppaneiden lahjoittamia.

”Kuka tahansa voi lahjoittaa meille pieniksi tai muuten tarpeettomiksi jääneitä liikuntavälineitä. Välineiden tulee olla hyväkuntoisia. Huonot jäisivät nurkkiin pyörimään eikä tilaakaan ole hukattavaksi. Aktiivihiihtäjät uusivat välineensä joka talvi, ja entinen kalusto päätyy urheilukaupan kautta meille”, Virta selventää.

Asiakkaita ympäri maailman

Oululaisten lisäksi lainaamoon ovat tervetulleita asioimaan liikunnan ystävät mistä päin maailmaa tahansa.

”Tyypillisiä asiakkaitamme ovat oululaiset lapsiperheet ja yliopisto-opiskelijat. Heidän kauttaan sana olemassaolostamme on kiirinyt maailmalle, ja nyt noin 30 prosenttia lainaamon asiakkaista on vaihto-opiskelijoita ja kansainvälisiä turisteja. Sain juuri puhelun esimerkiksi Saksasta”, Virta kertoo.

Ennen kuin lainaamoon tulee paikan päälle, kannattaa välineet katsoa valmiiksi osoitteessa lainaamo.ouka.fi.

”Lainaamossa asiakkaalle luodaan tili, joten käynnille tulee ottaa henkilötodistus mukaan. Laina-aika on kolme viikkoa kerrallaan ja lainaaminen on maksutonta”, ohjeistaa Virta.

Liikuntavälinelainaamon toiminta on ainutlaatuista koko maan mittakaavassa.

”Ei tällaista ole missään muualla Suomessa. Parissa kaupungissa on suunnitelmia avata lainaamo ja niistä on käyty tutustumassa toimintaamme ja hiljattain uudistettuun lainausjärjestelmään.”

Liikunta- ja urheiluvälinelainaamo on BusinessOulun työllisyyspalveluiden organisoima ja ylläpitämä palvelu, joka toteutetaan osana kuntouttavaa työtoimintaa.

Honkapirtin Liikuntavälinelainaamo 

  • Lainaus, palautukset ja lahjoitukset: p. 040 621 2154
  • Lisätietoja: lainaamo(at)ouka.fi, ouka.fi/liikuntavalinelainaamo
  • Avoinna arkisin klo 10–14
  • Suljettu joulutauon ajan 20.12. 2021–2.1.2022
  • Mahdolliset lainojen uusimiset tulee tehdä 17.12. klo 14 mennessä.