Maksuton terapiavastaanotto nuorille käynnistyy Oulussa

Maksuton terapia nuorille on avoinna aina keskiviikkoisin 6. huhtikuuta lähtien Asemakatu 6:ssa. Kuva: Mostphotos

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Walk in -terapia on tarkoitettu 16–30-vuotiaille, jotka voivat tulla vastaanotolle nimettömänä. Heidän kanssaan keskustelevat lyhytterapeutin tai psykoterapeutin koulutuksen saaneet Oulun seurakuntien työntekijät, vapaaehtoiset terapeutit sekä Vamos Oulun työntekijät. Uudella palvelulla Oulun seurakunnat haluaa vastata kasvavaan mielenterveyspalvelujen tarpeeseen.

”Korona-aikana kysyntä keskusteluavulle on lisääntynyt. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni nuori pääsisi avun piiriin”, sanovat erityisnuorisotyöntekijä Anja Saukkomaa ja diakoniatyöntekijä Päivi Rahja.

Yksikin käynti auttaa

Walk in -terapia aloitettiin syksyllä Tampereen Vanhassa kirkossa ja tämän vuoden alussa se on laajentunut pääkaupunkiseudulle, Imatralle ja Jyväskylään. Alun perin malli on rantautunut Suomeen Kanadasta.

Noin 45 minuuttia kestävän tapaamisen aikana käydään läpi nuoren esille nostamaa teemaa. Terapiassa käytetään ratkaisukeskeisen lyhytterapian menetelmiä. Vastaanotolle tulijalta ei kysytä kirkon jäsenyyttä. 

Walk in -terapia on kertaluontoista, mutta halutessaan vastaanotolle voi tulla toisenkin kerran. Samaa työntekijää ei kuitenkaan voida luvata.

”Usein jo yksi käyntikerta riittää pääsemään asiassa eteenpäin. Tämä voi toimia myös ennaltaehkäisevänä apuna. Tarvittaessa ohjaamme nuoren lisäavun piiriin”, kertoo Päivi Rahja.

Maksuton terapia aina keskiviikkoisin kello 15–18 Vanhan pappilan Kivijalassa, Asemakatu 6.

Lue myös