Maksuton liukastumisvaroitus on tilattu jo noin 5 000 oululaisen puhelimeen

Jos haluat tiedon esimerkiksi yöllä syntyneestä liukkaudesta, tilaa se puhelimeesi. Ohjeet jutun lopussa. Kuvituskuva: Oulun kaupunki

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: Lea Ansamaa

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Tarvitsetko ajantasaista hoksautusta, kun tiet ovat yöllä jäätyneet tai muuten vain on liukasta? Silloin kannattaa tilata puhelimeen liukastumisvaroitus. Oulun kaupungin tekstiviestillä toimiva liukastumisvaroitus on ollut käytössä vuodesta 2015 saakka, ja tähän mennessä sen on tilannut puhelimeensa noin viisi tuhatta ihmistä.

”Järjestelmästä tulee aika vähän palautetta, mutta aina se on ollut positiivista”, toteaa Oulun Infran kunnossapitopäällikkö Timo Oksa.

Tiedot liukkaudesta tulevat alueurakoitsijoiden päivystäviltä työnjohtajilta. Palvelun voi halutessaan tilata kilahtamaan puhelimeen joko heti kun se tehdään tai sitten aamulla kuudeksi, seitsemäksi tai kahdeksaksi. Varoitus on maksuton.

”Jos estämme edes muutaman liukastumisvamman palvelulla, niin se on hintansa haukkunut ja hommansa hoitanut”, toteaa Oksa.

Samanlainen palvelu on myös Helsingissä, Lahdessa, Kuopiossa ja Jyväskylässä.

Fakta

Tilaa näin liukastumisvaroitus puhelimeesi:

  • lähetä tekstiviesti numeroon 16130 siitä puhelimesta, johon haluat varoituksen tulevan
  • kirjoita viestiin sanat varoitus oulu
  • kirjoita loppuun joko heti, 6, 7, 8 tai 9 sen mukaan haluatko varoituksen yöllä syntyneestä liukkaudesta heti kun varoitus on annettu, klo 6, klo 7, klo 8 vai klo 9 (viikonloppuisin tuntia myöhemmin)
  • jos esimerkiksi haluat yöllä syntyneestä liukkaudesta varoituksen aamulla klo 7, lähetät tekstiviestin: varoitus oulu 7
  • ilmoittautumisesi pysyy voimassa tulevinakin talvikausina. Mikäli haluat poistua palvelusta, lähetä numeroon 16130 tekstiviesti: varoitus sulje