Liikunnan kesäkausi on jo käynnissä – kaupungilla on tarjontaa puistojumpista kehonkuntomittauksiin

Maksutonta ohjausta ulkokuntoilulaitteiden käyttöön järjestetään alkukesästä muun muassa Kaakkurin liikuntamaassa. Kuva: Juha-Pekka Honkanen

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Petteri Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun kaupungin liikuntapalvelut järjestää kesällä ulkokuntoilupuistoissa maksuttomia ohjauksia. Kaikkien oululaisten vapaaseen käyttöön tarkoitettuja kuntoilupuistoja on ympäri kaupunkia.

Uusin ulkokuntoilupuistoista sijaitsee Heinäpään urheilukeskuksessa, jalkapallohallin edustalla. Niin aktiiviurheilijoille kuin kuntoilijoille suunnitellussa puistossa on monipuoliset laitteet, joista osassa on säädettävät vastukset.

Kiiminkipuistoon rakennetaan kesän aikana ulkokuntoilupaikkaa, joka saadaan kuntoiluportaineen käyttöön koulujen alkamisen aikoihin.

Oulun kaupungin liikuntapalvelut järjestää maksuttomia ohjauksia neljässä ulkokuntoilupuistossa alkukesästä: Heinäpään, Hiirosen, Kaakkurin ja Pateniemen puistoissa.

Ohjaajat opastavat välineiden käytössä ja tekniikassa. Maksuttomiin ohjauksiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Ohjauksen kesto on noin puoli tuntia, sateen sattuessa niitä ei pidetä. Ohjaukset sopivat kaikenikäisille.

Ohjauksia järjestetään 16.5–22.6. välisenä aikana Heinäpään urheilukeskuksessa maanantaisin klo 10 ja 17, Pateniemenrannan kuntoilupuistossa tiistaisin klo 10, Kaakkurin liikuntamaassa tiistaisin klo 17 sekä Hiirosen fitness-puistossa keskiviikkoisin klo 10.

Puistojumpat alkavat

Kaupungin liikuntapalvelut järjestää myös maksuttomia puistojumppia touko-kesäkuussa. Esimerkiksi Haukiputaalla Jatulin kupeessa jumpataan keskiviikkoisin 25. toukokuuta–29. kesäkuuta, lajeina asahi, kahvakuula ja circuit.

Ulkojumppaa on luvassa myös Kiimingissä Senioritalon pihassa, Koitelissa sekä Kiiminkipuiston ja Laivakankaan kouluilla. Ylikiimingissä jumpataan Harjunkaaren koulun pihassa. Sateen sattuessa ei jumpata. Tarkemmat ajankohdat ja lajit löydät osoitteesta ouka.fi/liikunta.

Yksinkertainen voi olla paras

Kuntoportaat ovat viime aikoina nousseet suureen suosioon. Kävellen, juosten, harppoen – monipuolinen kuntoliikunta onnistuu simppelissäkin ympäristössä itse kullekin sopivalla tavalla.

Oulun porrastreenipaikat löytyvät Heinäpäästä, Kaakkurin liikuntamaasta, Ritaharjun fitness-puistosta ja Virpiniemestä. Askeltaa voi treenimielessä myös Raatin stadionin ja pesäpallostadionin portaissa.

Mittaus kertoo kehon kunnon

Liikuntapalvelut pääsee pitkän tauon jälkeen järjestämään myös suosittuja terveyskuntomittauksia. Oman kehon kunnon ja koostumuksen voi käydä testaamassa helposti ja hikoilematta, arkivaatetuksessa. Mittaus maksaa 5,50 euroa per henkilö. Luotettavan mittaustuloksen saamiseksi kannattaa ennen mittausta olla 2,5 tuntia ravinnotta ja juomatta.

InBody-mittaukset toteutetaan Oulun uimahallissa Raksilassa 1.–3. kesäkuuta. Maksun voi suorittaa joko ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksuna, tai uimahallin palvelupisteeseen. Ilmoittaudu mittaukseen etukäteen 25. toukokuuta alkaen osoitteessa kuntapalvelut.fi/oulu.

InBody-mittaukseen pääsee ilman ennakkoilmoittautumista Kiimingin kirjastossa 23. toukokuuta klo 12.30–16.00, Ylikiimingin asukastuvalla 24. toukokuuta klo 10.00–15.00 sekä Haukiputaalla, Jatulin liikuntakeskuksessa 30. toukokuuta klo 9.00–17.00.

Seuraa kaupungin liikuntapalveluita somessa, löydät tilit Instagramista ja Facebookista nimellä Liikkuva Oulu.