Kysy hyvinvointialueesta ja seuraa ennakkoäänestyksen etenemistä – yleisötilaisuus etänä 18. tammikuuta kello 12–13.30

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue järjestää 18. tammikuuta klo 12-13.30 Teamsin välityksellä kyselytilaisuuden. Linkki tämän jutun ohessa. Kuva: PPHSP

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Tilaisuudessa alustamassa ja kysymyksiin vastaamassa ovat Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen muutosjohtaja Ilkka Luoma, järjestämisen vastuuvalmistelija Kirsti Ylitalo-Katajisto, osallisuuden ja yhdyspintojen vastuuvalmistelija Marjukka Manninen, pelastustoimen vastuuvalmistelija Petteri Helisten ja POPsoten hankejohtaja Jouko Luukkonen. Tilaisuuden juontavat viestinnän vastuuvalmistelija Laura Paloheimo ja osallisuusasiantuntija Liisa Jurmu.

Ilmoittautumista ei tarvita. Linkki kokoukseen löytyy tältä sivustolta.

Äänestysaktiivisuudesta kisa menossa

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue on haastanut Kainuun, Keski-Pohjanmaan ja Lapin hyvinvointialueet eli koko pohjoisen yhteistyöalueen kisaamaan äänestysaktiivisuudesta aluevaaleissa.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue kannustaa kaikkia asukkaita, yrityksiä, järjestöjä ja muita yhteisöjä haastamaan läheisiään, työntekijöitään ja sidosryhmiään äänestämään aluevaaleissa.

Palkkioksi Pohjois-Pohjanmaalla tarjotaan torikahvit siinä kunnassa, jossa äänestetään vilkkaimmin.

Haastekisan idea on peräisin Pohjois-Karjalasta, joka haastoi Etelä- ja Pohjois-Savon äänestyskisaan. Leikkimielisen kisan takana on äänestysinnon kasvattaminen ja aluevaaleihin liittyvän tiedon levittäminen.

Kisasta innostuttiin heti Pohjois-Pohjanmaan valmistelussa. Muutosjohtaja Ilkka Luoma kertoo, että alueella tarvitaan monenlaisia keinoja äänestäjien aktivoimiseksi ensimmäisissä aluevaaleissa. Pohjoinen yhteistyöalue koettiin luontevaksi haastekumppaniksi. Myönteistä on, että naapurit tarttuivat leikkimieliseen haasteeseen ja äänestäjiä kilpakosiskellaan myös muilla pohjoisilla hyvinvointialueilla.

Ensimmäistä kertaa järjestettävissä aluevaaleissa valitaan hyvinvointialueille valtuutetut, joiden tehtävänä on päättää sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastustoimen palveluista Pohjois-Pohjanmaalla. Pohjois-Pohjanmaalla valtuutettuja valitaan 79. Aluevaltuusto kokoontuu ensimmäisen kerran 1.3.2022.

Ennakkoäänestys päättyy tiistaina 18.1. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 23.1.

Ennakkoäänestyksen aktiivisuutta alueittain voi seurata vaalit.fi-sivujen tulospalvelussa.