Koronatilanne Pohjois-Pohjanmaalla edelleen tasainen – 4.–5.-luokkalaisten maskisuositus poistuu hiihtolomaviikon jälkeen

Alueellinen koordinaatioryhmä linjasi, että alueella voimassa olevaa maskisuositusta höllennetään 4.–5. luokkalaisten osalta.

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: Minna Mäki-Heikkilä

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Pohjois-Pohjanmaan koronaepidemiatilanne on säilynyt maaliskuun alkuun tultaessa edellisviikkojen kaltaisena. Tartuntoja todetaan paljon, mutta tilanne ei heijastu huolestuttavasti sairaalahoidon tarpeeseen.

Perusterveydenhuollon vuodeosastoilla koronapotilaita on hieman aiempaa enemmän, Oulun yliopistollisessa sairaalassa potilasmäärät ovat säilyneet koko alkuvuoden 15 päivittäisen potilaan tuntumassa.

Alueellinen koordinaatioryhmä linjasi, että alueella voimassa olevaa maskisuositusta höllennetään 4.–5. luokkalaisten osalta. Hiihtolomaviikon jälkeen eli maanantaista 14. maaliskuuta alkaen kasvomaskin käyttöä suositellaan myös kouluissa yli 12-vuotiaille eli oppilaille 6. luokasta ylöspäin.

Laaja etätyösuositus päättyi helmikuun loppuun, ja myös pohjoispohjalaisilla työpaikoilla opetellaan parhaillaan uudenlaisia työn tekemisen tapoja. Alueellinen koordinaatioryhmä suosittelee, että työpaikoille palataan asteittain, etä- ja lähityötä yhdistäen.